HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Hans

Francia Tarte Tatin

Emlékszem, amikor először készítettem Tarte Tatint, mennyire meglepődtem, hogy mennyire egyszerű elkészíteni, mégis mennyire ínycsiklandó végeredményt kapunk. Azóta számtalanszor készítettem már, mindig nagy sikere van a családban és a baráti összejöveteleken.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks nagyobb édes alma Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 250 g normális tésztaalap Hozzáadott
  • Vaníliafagylalt vagy tejszínhab a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy az almáinkat meghámozzuk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magházukat. Ezt követően a félbevágott almákat kisebb szeletekre vágjuk. Próbáljuk meg minél vékonyabbra, de azért még tartásban lévő szeletekre vágni, hogy a végeredmény szép legyen és ne pusztuljon szét.

2. Lépés

Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a cukrot és egy csipet sót, majd keverjük meg. Főzzük a keveréket, amíg aranybarna karamell nem lesz belőle.

3. Lépés

Amikor a karamell megvan, adjuk hozzá az almaszeleteket és keverjük át óvatosan, hogy az almák mindenhonnan érintkezzenek a karamellel. A közepes tűz mellett hagyjuk, hogy az almák megpuhuljanak – ez kb. 15-20 perc. Figyeljünk oda, hogy az almák ne essenek szét!

4. Lépés

Amíg az almák puhulnak, előmelegítjük a sütőnket 180 fokra.

5. Lépés

Ha az almák megpuhultak, vegyük le a tűzről a serpenyőt, és helyezzük rá a tésztaalapot. Nyomjuk le a tésztát a serpenyő széleinél, hogy az almák teljesen benne legyenek.

6. Lépés

Tegyük be a serpenyőt az előmelegített sütőbe és süssük kb. 25-30 percig.

7. Lépés

Ha a tészta szép aranybarna, vegyük ki a sütőből a serpenyőt, majd egy nagy tál segítségével fordítsuk ki a tartét – legyünk óvatosak, nagyon forró lesz!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új