Friss Áfonyás süti morzsásan
Ez a gyümölcsös sütemény friss és fagyasztott áfonyával egyaránt elkészíthető. A lágy, morzsás tésztája és a gyümölcsös tölteléke mindenkit elvarázsol. Kiváló választás teadélutánokra, baráti összejövetelekre vagy akár csak egy gyors desszertnek a család részére.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 150 g cukor
- 100 g vaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 300 g áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 1 evőkanál Keményítő
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat és morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg homogén morzsás állagot nem kapunk.
Adjuk hozzá a tojást és a citrom reszelt héját, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.
Az áfonyát mossuk meg (ha friss), szórjuk meg keményítővel, majd óvatosan keverjük össze a tésztával.
Nyomkodjuk bele a masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára (kb. 30-40 perc).
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel. Finom, gyümölcsös élvezet minden falat!