HIRDETŐ

Friss Áfonyás süti morzsásan

Ez a gyümölcsös sütemény friss és fagyasztott áfonyával egyaránt elkészíthető. A lágy, morzsás tésztája és a gyümölcsös tölteléke mindenkit elvarázsol. Kiváló választás teadélutánokra, baráti összejövetelekre vagy akár csak egy gyors desszertnek a család részére.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
15
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 300 g áfonya (friss vagy fagyasztott) Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a hideg vajat és morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg homogén morzsás állagot nem kapunk.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojást és a citrom reszelt héját, majd gyors mozdulatokkal dolgozzuk össze.

3. Lépés

Az áfonyát mossuk meg (ha friss), szórjuk meg keményítővel, majd óvatosan keverjük össze a tésztával.

4. Lépés

Nyomkodjuk bele a masszát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 180 fokon süssük aranybarnára (kb. 30-40 perc).

5. Lépés

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel. Finom, gyümölcsös élvezet minden falat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új