HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss egyszerű garnélarák és borsó krémes rizottó

Élvezze a friss és élénk olasz vacsorát ezzel az egyszerű, mégis ínycsiklandó garnélarák és borsó rizottó recepttel. A garnélarák kiadós ízei kellemesen keverednek a borsó édességével, amelyet krémes és sajtos textúra tesz teljessé. Tökéletes étel, amelyet családjával és barátaival együtt fogyaszthat, és egy kis finom étkezést varázsolhat otthonába!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 350 g Arborio rizottó rizs Hozzáadott
  • 200 g Friss vagy fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 500 g Nyers garnélarák, meghámozva és kibelezve Hozzáadott
  • 1 liter Forró zöldségleves Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml Száraz fehérbor Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g Frissen reszelt parmezán sajtot Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem, apróra vágva (a díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzzük, amíg megpuhulnak és áttetszővé válnak.

2. Lépés

Adja hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és keverje meg, hogy a rizst bevonja az olaj. Addig főzzük, amíg a rizs a szélein áttetszővé válik, ami általában 4-5 percig tart.

3. Lépés

Óvatosan öntse hozzá a fehérbort, és főzze addig, amíg a rizs fel nem szívja.

4. Lépés

Kezdje el kanalanként hozzáadni a forró zöldséglevest, gyakran kevergetve. Várjuk meg, amíg minden egyes adag felszívódik, mielőtt a következőt hozzáadjuk.

5. Lépés

A húsleves felénél keverje bele a borsót, majd gyakori kevergetés mellett adja hozzá a maradék húslevest.

6. Lépés

Amikor az összes levest felhasználtuk, és a rizs al dente, adjuk hozzá a garnélarákot. Addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak.

7. Lépés

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük jól össze, amíg minden összeáll. Sóval és borssal fűszerezzük.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új