HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss egyszerű garnélarák és borsó krémes rizottó

Élvezze a friss és élénk olasz vacsorát ezzel az egyszerű, mégis ínycsiklandó garnélarák és borsó rizottó recepttel. A garnélarák kiadós ízei kellemesen keverednek a borsó édességével, amelyet krémes és sajtos textúra tesz teljessé. Tökéletes étel, amelyet családjával és barátaival együtt fogyaszthat, és egy kis finom étkezést varázsolhat otthonába!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 350 g Arborio rizottó rizs Hozzáadott
  • 200 g Friss vagy fagyasztott borsó Hozzáadott
  • 500 g Nyers garnélarák, meghámozva és kibelezve Hozzáadott
  • 1 liter Forró zöldségleves Hozzáadott
  • 1 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • 100 ml Száraz fehérbor Hozzáadott
  • 50 g Vaj Hozzáadott
  • 100 g Frissen reszelt parmezán sajtot Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss petrezselyem, apróra vágva (a díszítéshez) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzzük, amíg megpuhulnak és áttetszővé válnak.

2. Lépés

Adja hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és keverje meg, hogy a rizst bevonja az olaj. Addig főzzük, amíg a rizs a szélein áttetszővé válik, ami általában 4-5 percig tart.

3. Lépés

Óvatosan öntse hozzá a fehérbort, és főzze addig, amíg a rizs fel nem szívja.

4. Lépés

Kezdje el kanalanként hozzáadni a forró zöldséglevest, gyakran kevergetve. Várjuk meg, amíg minden egyes adag felszívódik, mielőtt a következőt hozzáadjuk.

5. Lépés

A húsleves felénél keverje bele a borsót, majd gyakori kevergetés mellett adja hozzá a maradék húslevest.

6. Lépés

Amikor az összes levest felhasználtuk, és a rizs al dente, adjuk hozzá a garnélarákot. Addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak.

7. Lépés

Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük jól össze, amíg minden összeáll. Sóval és borssal fűszerezzük.

8. Lépés

Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel díszítve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek