Forrás: Pixabay
Friss egyszerű garnélarák és borsó krémes rizottó
Élvezze a friss és élénk olasz vacsorát ezzel az egyszerű, mégis ínycsiklandó garnélarák és borsó rizottó recepttel. A garnélarák kiadós ízei kellemesen keverednek a borsó édességével, amelyet krémes és sajtos textúra tesz teljessé. Tökéletes étel, amelyet családjával és barátaival együtt fogyaszthat, és egy kis finom étkezést varázsolhat otthonába!
Hozzávalók
- 350 g Arborio rizottó rizs
- 200 g Friss vagy fagyasztott borsó
- 500 g Nyers garnélarák, meghámozva és kibelezve
- 1 liter Forró zöldségleves
- 1 Nagy hagyma, apróra vágva
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 2 EL Olívaolaj
- 100 ml Száraz fehérbor
- 50 g Vaj
- 100 g Frissen reszelt parmezán sajtot
- só és bors ízlés szerint
- Friss petrezselyem, apróra vágva (a díszítéshez)
Eljárás
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és főzzük, amíg megpuhulnak és áttetszővé válnak.
Adja hozzá a rizottó rizst a serpenyőbe, és keverje meg, hogy a rizst bevonja az olaj. Addig főzzük, amíg a rizs a szélein áttetszővé válik, ami általában 4-5 percig tart.
Óvatosan öntse hozzá a fehérbort, és főzze addig, amíg a rizs fel nem szívja.
Kezdje el kanalanként hozzáadni a forró zöldséglevest, gyakran kevergetve. Várjuk meg, amíg minden egyes adag felszívódik, mielőtt a következőt hozzáadjuk.
A húsleves felénél keverje bele a borsót, majd gyakori kevergetés mellett adja hozzá a maradék húslevest.
Amikor az összes levest felhasználtuk, és a rizs al dente, adjuk hozzá a garnélarákot. Addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak.
Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a reszelt parmezánt, és keverjük jól össze, amíg minden összeáll. Sóval és borssal fűszerezzük.
Tálaljuk forrón, friss petrezselyemmel díszítve.