HIRDETŐ
Friss és édes meggyes pite
Egy olyan sütemény, ami tökéletes a nyári hőségben.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 1 tojás
- 1 kg meggy mosva és szemektől megtisztítva
- 2 evőkanál cukor
HIRDETŐ
Eljárás
80 perc.
1. Lépés
A lisztet, vajat, tojást és 1 evőkanál cukrot egy tálban összedolgozzuk, amíg a tészta összeáll.
2. Lépés
Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
3. Lépés
A meggyet egy fazékban hevítjük 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel, amíg a meggyek megpuhulnak.
4. Lépés
A tésztát nyújtjuk ki, és azt aljára helyezzük egy 22 cm átmérőjű tortaformában.
5. Lépés
Öntsük a meggy tölteléket a tésztára, és a tészta széleit összehajtjuk, hogy a töltelékbe ne szivárogjon ki.
6. Lépés
180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és a meggy töltelék forró.
7. Lépés
Hagyjuk hűlni, mielőtt szeletelni és tálalni.