HIRDETŐ

Friss és édes meggyes pite

Egy olyan sütemény, ami tökéletes a nyári hőségben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 kg meggy mosva és szemektől megtisztítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A lisztet, vajat, tojást és 1 evőkanál cukrot egy tálban összedolgozzuk, amíg a tészta összeáll.

2. Lépés

Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.

3. Lépés

A meggyet egy fazékban hevítjük 2 evőkanál cukorral és 2 evőkanál liszttel, amíg a meggyek megpuhulnak.

4. Lépés

A tésztát nyújtjuk ki, és azt aljára helyezzük egy 22 cm átmérőjű tortaformában.

5. Lépés

Öntsük a meggy tölteléket a tésztára, és a tészta széleit összehajtjuk, hogy a töltelékbe ne szivárogjon ki.

6. Lépés

180 fokra előmelegített sütőben süssük 40-45 percig, amíg a tészta aranybarna és a meggy töltelék forró.

7. Lépés

Hagyjuk hűlni, mielőtt szeletelni és tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új