HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss és illatos Házi kenyér

Friss, illatos házi kenyér, amely minden étkezést megkoronáz. Az egyszerű összetevői mindig kéznél vannak és nincs is jobb aroma a frissen sült kenyér illatánál. Készítsd el otthon ezt a hagyományos receptet és élvezd a kenyérsütés jutalmát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 600 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Az élesztőt futtasd fel a cukros, langyos vízben.

2. Lépés

Add hozzá a sót, majd apránként a lisztet is. Keverd jól el az összetevőket.

3. Lépés

Ha a tészta kellően összeállt, adj hozzá két evőkanál olajat is.

4. Lépés

Dagaszd át a tésztát, amíg rugalmas és sima nem lesz.

5. Lépés

Fedd le konyharuhával és hagyd, hogy a tészta a duplájára keljen. Ez körülbelül 2 órát vesz igénybe.

6. Lépés

Domborítsd be a tésztát, majd tedd bele a kivajazott, lisztezett formába.

7. Lépés

Hagyd ismét kelni még 20-30 percig.

8. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig süsd a kenyeret.

9. Lépés

Próbálkozz tűpróbával: ha a tű szárazon jön ki a kenyérből, készen van. Ha még nedves, akkor süsd tovább.

10. Lépés

Ha a kenyér kész, vedd ki a sütőből és borítsd ki a formából, hagyd kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új