HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Friss pelyhes citromos habcsókos epres sütemények

A citrom savanykássága csodálatosan kiegészíti az eper édességét, a habcsók pedig izgalmas, pelyhes textúrát ad hozzá, amely bárki ízlelőbimbóit boldoggá teszi. Tökéletes desszert a sütési képességek bemutatására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A süteményekhez:

  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 14 csésze Sótlan vaj, hideg és kockára vágva Hozzáadott
  • 0.3 csésze tej Hozzáadott

Az epres töltelékhez:

  • 2 csészék Friss eper, hámozva és szeletelve Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

A citromtúróhoz:

  • Két citrom héja Hozzáadott
  • 12 csésze frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 4 tojássárgája Hozzáadott

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Borkrém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a sütemények elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott vajat a keverékhez. Ügyeljen arra, hogy a vaj ne lágyuljon meg előtte - minél hidegebb, annál morzsásabb és ízletesebb lesz a süteménye. Fokozatosan öntse hozzá a tejet, miközben addig keveri, amíg tésztát nem képez. A tésztát osszuk 8 adagra, és 425 ℉-on 20 percig süssük őket.

2. Lépés

Amíg a sütemények hűlnek, kezdjünk hozzá az epres töltelékhez. Keverjük össze az epret és a cukrot egy tálban, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. Ezáltal az eper természetes nedvei ki fognak ereszteni, és egy finom édes mártást kapunk a süteményünkhöz.

3. Lépés

A citromtúróhoz keverje össze a citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgáját egy hőálló tálban. Ezeket a hozzávalókat forró víz felett keverjük össze - vigyázzunk, hogy a citromtúró ne forrjon, mert esetleg megalvadhat, és elveszítheti sima állagát. Keverje folyamatosan, amíg a túró besűrűsödik, majd hagyja kihűlni.

4. Lépés

Készítse el a habcsókot úgy, hogy a tojásfehérjét, a cukrot és a borkőtejszínt egy hőálló tálban, forró víz felett felveri. Ne feledje, hogy addig verje, amíg a cukor teljesen feloldódik, hogy könnyű és habos habcsókot kapjon.

5. Lépés

Az összeszerelés az, ahol a varázslat történik. Minden süteményt félbevágunk, és az alsó felére epret kanalazunk a levével együtt. Csepegtessünk a tetejére egy kis citromtúrót, majd halmozzunk rá egy adag habcsókot. Ne feledje, hogy a megjelenés a legfontosabb, de ne féljen attól, hogy egy kicsit rendetlenül nézzen ki - ez növeli a varázsát! Helyezze a sütemény felső felét a habcsókra, és voilá, kész a citromos habcsókos epres süteménye!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új