HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Friss pelyhes citromos habcsókos epres sütemények

A citrom savanykássága csodálatosan kiegészíti az eper édességét, a habcsók pedig izgalmas, pelyhes textúrát ad hozzá, amely bárki ízlelőbimbóit boldoggá teszi. Tökéletes desszert a sütési képességek bemutatására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A süteményekhez:

  • 1 csésze Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott
  • 112 kanalak sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 14 csésze Sótlan vaj, hideg és kockára vágva Hozzáadott
  • 0.3 csésze tej Hozzáadott

Az epres töltelékhez:

  • 2 csészék Friss eper, hámozva és szeletelve Hozzáadott
  • 2 EL kristálycukor Hozzáadott

A citromtúróhoz:

  • Két citrom héja Hozzáadott
  • 12 csésze frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 4 tojássárgája Hozzáadott

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csésze cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Borkrém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a sütemények elkészítésével. Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót egy nagy tálban, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott vajat a keverékhez. Ügyeljen arra, hogy a vaj ne lágyuljon meg előtte - minél hidegebb, annál morzsásabb és ízletesebb lesz a süteménye. Fokozatosan öntse hozzá a tejet, miközben addig keveri, amíg tésztát nem képez. A tésztát osszuk 8 adagra, és 425 ℉-on 20 percig süssük őket.

2. Lépés

Amíg a sütemények hűlnek, kezdjünk hozzá az epres töltelékhez. Keverjük össze az epret és a cukrot egy tálban, és hagyjuk, hogy megpuhuljon. Ezáltal az eper természetes nedvei ki fognak ereszteni, és egy finom édes mártást kapunk a süteményünkhöz.

3. Lépés

A citromtúróhoz keverje össze a citromhéjat, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgáját egy hőálló tálban. Ezeket a hozzávalókat forró víz felett keverjük össze - vigyázzunk, hogy a citromtúró ne forrjon, mert esetleg megalvadhat, és elveszítheti sima állagát. Keverje folyamatosan, amíg a túró besűrűsödik, majd hagyja kihűlni.

4. Lépés

Készítse el a habcsókot úgy, hogy a tojásfehérjét, a cukrot és a borkőtejszínt egy hőálló tálban, forró víz felett felveri. Ne feledje, hogy addig verje, amíg a cukor teljesen feloldódik, hogy könnyű és habos habcsókot kapjon.

5. Lépés

Az összeszerelés az, ahol a varázslat történik. Minden süteményt félbevágunk, és az alsó felére epret kanalazunk a levével együtt. Csepegtessünk a tetejére egy kis citromtúrót, majd halmozzunk rá egy adag habcsókot. Ne feledje, hogy a megjelenés a legfontosabb, de ne féljen attól, hogy egy kicsit rendetlenül nézzen ki - ez növeli a varázsát! Helyezze a sütemény felső felét a habcsókra, és voilá, kész a citromos habcsókos epres süteménye!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek