HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs

Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 2 Nagy uborkák Hozzáadott
  • 12 csésze Lágy sajt (krémsajt, feta vagy kecskesajt is megfelel) Hozzáadott
  • 12 csésze Piros paprika, apró kockára vágva Hozzáadott
  • 12 csésze sárgarépa, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk az uborkát. Úgy tapasztaltam, hogy a melegebb víz segít eltávolítani a viaszbevonatot. Ha ez megtörtént, vágjuk fel az uborkát hosszában vékony csíkokra. Az egyenletesség érdekében ajánlom a mandolinos szeletelőgép használatát, de egy óvatos kéz és egy éles kés is megteszi a hatását.

2. Lépés

Ha az uborkacsíkok készen vannak, ideje elkészíteni a tölteléket. Én lágyított sajt, paprika és sárgarépa keverékét használtam, hogy megkapjuk ezt a csodás ropogást és ízt, de bármilyen töltelékkel felcserélheted, amit csak szeretnél. Keverd össze a választott sajtot, a kockára vágott paprikát, az apróra vágott sárgarépát, a friss kaprot egy tálban, ízlés szerint ízesítsd kevés sóval és borssal.

3. Lépés

Most vegyünk egy szelet uborkát, és fektessük ki laposan. Egy teáskanál vagy egy kis spatula segítségével terítsünk egy réteg sajtkeveréket az uborkaszelet hosszában. Ne feledje, hogy ne töltse túl, különben kifolyik belőle, amikor feltekeri.

4. Lépés

A töltelékkel a helyén óvatosan tekerje fel az uborkaszeletet, ügyelve arra, hogy szorosan tartsa. Itt a gyengéd kéz a kulcs - nem akarjuk, hogy kinyomjuk a tölteléket, vagy eltörjük az uborkaszeletet.

5. Lépés

Ismételje meg a folyamatot, amíg az összes uborkaszeletet megtöltjük és feltekerjük. Ha nem maradnak maguktól feltekerve, rögzíthetjük őket egy fogpiszkálóval.

6. Lépés

Helyezze a kész uborkatekercseket egy tálalótálra. Azonnal tálalhatók, vagy tálalás előtt a hűtőszekrényben lehűtjük őket. Ha előre elkészítjük őket, azt javaslom, hogy a sót csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá, mivel az uborkából hajlamos kivonni a nedvességet.

7. Lépés

Élvezze a friss és ropogós uborkatekercseket!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek