:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/3Wu_BhYkPkg2_Ppa0K6K/756bc4d76722117a46d744bf8a79c8.jpeg)
Forrás: Freepik
Friss uborka becsomagolt zöldség tekercs
Szeretem ezt a receptet az egyszerűsége és frissessége miatt, nem beszélve a látványáról.
Hozzávalók
- 2 Nagy uborkák
- 1⁄2 csésze Lágy sajt (krémsajt, feta vagy kecskesajt is megfelel)
- 1⁄2 csésze Piros paprika, apró kockára vágva
- 1⁄2 csésze sárgarépa, apróra vágva
- 1⁄2 csésze Friss kapor, apróra vágva
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk az uborkát. Úgy tapasztaltam, hogy a melegebb víz segít eltávolítani a viaszbevonatot. Ha ez megtörtént, vágjuk fel az uborkát hosszában vékony csíkokra. Az egyenletesség érdekében ajánlom a mandolinos szeletelőgép használatát, de egy óvatos kéz és egy éles kés is megteszi a hatását.
Ha az uborkacsíkok készen vannak, ideje elkészíteni a tölteléket. Én lágyított sajt, paprika és sárgarépa keverékét használtam, hogy megkapjuk ezt a csodás ropogást és ízt, de bármilyen töltelékkel felcserélheted, amit csak szeretnél. Keverd össze a választott sajtot, a kockára vágott paprikát, az apróra vágott sárgarépát, a friss kaprot egy tálban, ízlés szerint ízesítsd kevés sóval és borssal.
Most vegyünk egy szelet uborkát, és fektessük ki laposan. Egy teáskanál vagy egy kis spatula segítségével terítsünk egy réteg sajtkeveréket az uborkaszelet hosszában. Ne feledje, hogy ne töltse túl, különben kifolyik belőle, amikor feltekeri.
A töltelékkel a helyén óvatosan tekerje fel az uborkaszeletet, ügyelve arra, hogy szorosan tartsa. Itt a gyengéd kéz a kulcs - nem akarjuk, hogy kinyomjuk a tölteléket, vagy eltörjük az uborkaszeletet.
Ismételje meg a folyamatot, amíg az összes uborkaszeletet megtöltjük és feltekerjük. Ha nem maradnak maguktól feltekerve, rögzíthetjük őket egy fogpiszkálóval.
Helyezze a kész uborkatekercseket egy tálalótálra. Azonnal tálalhatók, vagy tálalás előtt a hűtőszekrényben lehűtjük őket. Ha előre elkészítjük őket, azt javaslom, hogy a sót csak közvetlenül a tálalás előtt adjuk hozzá, mivel az uborkából hajlamos kivonni a nedvességet.
Élvezze a friss és ropogós uborkatekercseket!