Forrás: Pixabay
Friss vietnami tavaszi tekercs mártogatós szószok
Ez a vietnami tavaszi tekercs mártogatós szósz gazdag és pikáns kombinációt kínál, amely tökéletesen kiegészíti a friss és könnyű tavaszi tekercset. Sokoldalúan felhasználható, és könnyen ízlés szerint módosítható. Ez a szósz más vietnami ételekhez is jól illik, például a vermicelli tésztához és a salátacsomagoláshoz.
Hozzávalók
- 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva
- 1 Piros chili, kimagozva és vékonyan felszeletelve
- 3 EL Cukor
- 4 EL Halszósz (használjon szójaszószt a vegán változathoz)
- 4 EL Friss lime levet
- 1⁄2 csésze meleg víz
- 2 Közepes sárgarépa, gyufaszálakra vágva
Eljárás
Egy kis tálban keverje össze a felaprított fokhagymát, a felszeletelt piros chilit, a cukrot, a halszószt és a lime levét. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Adja hozzá a meleg vizet a keverékhez, és jól keverje össze.
Készítsük elő a sárgarépát úgy, hogy vékony gyufaszálakra vágjuk. Ezután adjuk hozzá a mártáshoz.
Tálalás előtt legalább 30 percig hagyja állni a mártást, hogy az ízek összeérjenek.
Miután leült, keverje meg még egyszer alaposan a mártást, majd tálalja mártogatós mártásként vietnami tavaszi tekercsekhez vagy más vietnami ételekhez.