HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Friss vietnami tavaszi tekercs mártogatós szószok

Ez a vietnami tavaszi tekercs mártogatós szósz gazdag és pikáns kombinációt kínál, amely tökéletesen kiegészíti a friss és könnyű tavaszi tekercset. Sokoldalúan felhasználható, és könnyen ízlés szerint módosítható. Ez a szósz más vietnami ételekhez is jól illik, például a vermicelli tésztához és a salátacsomagoláshoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 Piros chili, kimagozva és vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 3 EL Cukor Hozzáadott
  • 4 EL Halszósz (használjon szójaszószt a vegán változathoz) Hozzáadott
  • 4 EL Friss lime levet Hozzáadott
  • 12 csésze meleg víz Hozzáadott
  • 2 Közepes sárgarépa, gyufaszálakra vágva Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

10 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban keverje össze a felaprított fokhagymát, a felszeletelt piros chilit, a cukrot, a halszószt és a lime levét. Keverjük addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

2. Lépés

Adja hozzá a meleg vizet a keverékhez, és jól keverje össze.

3. Lépés

Készítsük elő a sárgarépát úgy, hogy vékony gyufaszálakra vágjuk. Ezután adjuk hozzá a mártáshoz.

4. Lépés

Tálalás előtt legalább 30 percig hagyja állni a mártást, hogy az ízek összeérjenek.

5. Lépés

Miután leült, keverje meg még egyszer alaposan a mártást, majd tálalja mártogatós mártásként vietnami tavaszi tekercsekhez vagy más vietnami ételekhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új