HIRDETŐ

Frissítő és könnyű Barackos túrótorta

Ez a recept egy frissítő és könnyű túrótortát nyújt, amelyben a barack frissessége és az édes túró krémes textúrája tökéletesen harmonizál. Ideális választás a nyári időszakban, amikor a friss barack érik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 150 g babapiskóta Hozzáadott
  • 80 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 500 g tehéntúró Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 150 g porcukor Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 4 nagy Barack Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Kezdjük a piskótaborítással: Törjük össze a babapiskótákat egy zacskóban és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze, amíg morzsás masszát kapunk.

2. Lépés

Borítsuk a piskótamorzsát egy kerek tortaforma aljára, és nyomkodjuk rá a masszát egyenletesen.

3. Lépés

A túrókrém elkészítéséhez keverjük össze a tehéntúrót, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet egy tálban.

4. Lépés

Egy másik tálban válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük hozzá a túrókrémhez, majd óvatosan keverjük simára.

5. Lépés

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.

6. Lépés

Vigyázva keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét a túrókrémhez, hogy az állaga könnyű és puha maradjon.

7. Lépés

Öntsük a túrókrémet a tortaformá az előkészített piskótamorzsaágyra.

8. Lépés

Szeleteljük fel a barackokat és rendezzük el a túrókrém tetején.

9. Lépés

A tortát tegyük hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon és a ízek jól összeérjenek.

10. Lépés

Tálaláskor szeleteljük fel és díszítsük friss barackdarabokkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új