Frissítő és könnyű Barackos túrótorta
Ez a recept egy frissítő és könnyű túrótortát nyújt, amelyben a barack frissessége és az édes túró krémes textúrája tökéletesen harmonizál. Ideális választás a nyári időszakban, amikor a friss barack érik.
Hozzávalók
- 150 g babapiskóta
- 80 g olvasztott vaj
- 500 g tehéntúró
- 250 g tejföl
- 150 g porcukor
- 4 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 4 nagy Barack
Eljárás
Kezdjük a piskótaborítással: Törjük össze a babapiskótákat egy zacskóban és adjuk hozzá az olvasztott vajat. Keverjük össze, amíg morzsás masszát kapunk.
Borítsuk a piskótamorzsát egy kerek tortaforma aljára, és nyomkodjuk rá a masszát egyenletesen.
A túrókrém elkészítéséhez keverjük össze a tehéntúrót, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet egy tálban.
Egy másik tálban válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük hozzá a túrókrémhez, majd óvatosan keverjük simára.
A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá.
Vigyázva keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét a túrókrémhez, hogy az állaga könnyű és puha maradjon.
Öntsük a túrókrémet a tortaformá az előkészített piskótamorzsaágyra.
Szeleteljük fel a barackokat és rendezzük el a túrókrém tetején.
A tortát tegyük hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon és a ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor szeleteljük fel és díszítsük friss barackdarabokkal.