HIRDETŐ
Frissítően fűszeres Fokhagymás sült padlizsán
A fokhagymás sült padlizsán egy könnyű, nyári étek, amely frissítően fűszeres, egészséges és vegán. Köretként vagy salátaként is tálalható, de önálló főételként is megállja a helyét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 Közepes padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
40 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
2. Lépés
Mossad meg a padlizsánokat, majd vágd őket 1 cm vastag szeletekre.
3. Lépés
Helyezd a padlizsánszeleteket egy nagy tálba, sózd, borsozd, majd szórj rájuk aprított fokhagymát. Öntsd le olívaolajjal, és keverd jól össze, hogy minden szelet jól befedjék a fűszerek.
4. Lépés
Tedd a padlizsánszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.
5. Lépés
Amikor készen vannak, szórd meg őket aprított petrezselyemmel.