HIRDETŐ

Frissítően fűszeres Fokhagymás sült padlizsán

A fokhagymás sült padlizsán egy könnyű, nyári étek, amely frissítően fűszeres, egészséges és vegán. Köretként vagy salátaként is tálalható, de önálló főételként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

Mossad meg a padlizsánokat, majd vágd őket 1 cm vastag szeletekre.

3. Lépés

Helyezd a padlizsánszeleteket egy nagy tálba, sózd, borsozd, majd szórj rájuk aprított fokhagymát. Öntsd le olívaolajjal, és keverd jól össze, hogy minden szelet jól befedjék a fűszerek.

4. Lépés

Tedd a padlizsánszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

5. Lépés

Amikor készen vannak, szórd meg őket aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek