HIRDETŐ

Frissítően fűszeres Fokhagymás sült padlizsán

A fokhagymás sült padlizsán egy könnyű, nyári étek, amely frissítően fűszeres, egészséges és vegán. Köretként vagy salátaként is tálalható, de önálló főételként is megállja a helyét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes padlizsán Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál aprított friss petrezselyem (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra.

2. Lépés

Mossad meg a padlizsánokat, majd vágd őket 1 cm vastag szeletekre.

3. Lépés

Helyezd a padlizsánszeleteket egy nagy tálba, sózd, borsozd, majd szórj rájuk aprított fokhagymát. Öntsd le olívaolajjal, és keverd jól össze, hogy minden szelet jól befedjék a fűszerek.

4. Lépés

Tedd a padlizsánszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd őket 20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

5. Lépés

Amikor készen vannak, szórd meg őket aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új