HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/lPZD9Z1Ni6M_WQcDYo4X/62225eb74d6177e7a6594ac0f102cc.png)
Forrás: freepik
Fügelekvár cukor nélkül
Ez a cukor nélküli fügelekvár recept écetesítőszert használ, ami egészségesebb alternatívája a hagyományos cukornak. Megfelelő alternatíva lehet cukorbetegek és diétázók számára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg füge
- 300 ml víz
- 100 g édesítőszert (xilit vagy eritrit lehet)
- 1 vanília rúd
- fél citrom reszelt héja és leve
HIRDETŐ
Eljárás
70 perc.
1. Lépés
A fügét alaposan mossuk meg, vágjuk félbe, majd kisebb darabokra.
2. Lépés
Egy nagy lábasban öntsük bele a vizet, az édesítőszert, a vaníliarúd kikapart magjait és a citrom reszelt héját.
3. Lépés
A vizet melegítsük fel, majd adjuk hozzá a füge darabokat.
4. Lépés
Kevergesd, és hagyd főni közepes lángon, kb. 45-60 percig, amíg sűrű állagú lekvárt kapunk. Ha szükséges, időközben adj hozzá még vizet.
5. Lépés
Mikor a lekvár megfelelő állagú lett, vedd le a tűzről, és add hozzá a citromlevet, majd keverd össze.
6. Lépés
Töltsd üvegekbe, és zárd le őket.
7. Lépés
A lekvár hűtőben tárolható akár több hétig is.