HIRDETŐ
Forrás: fotek from Getty Images
Füstölt hús töltött burgonyagombóc
Füstölt hús töltött burgonyagombócot szoktam főzni hétvégente, amikor vidéken vagyunk.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Gombóc
- 1 kg Burgonya
- 320 g sima liszt speciális
- 1 db tojás
Töltelék
- 200 g füstölt hús
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Először elkészítjük a tölteléket. A füstölt húst apró darabokra vágjuk és zsiradék nélkül sütögetjük a serpenyőben körülbelül 10 percig. Azután hagyjuk kihűlni.
2. Lépés
Hámozzuk meg a krumplit, reszeljük le és szűrjük le. Ezután adjuk hozzá a lisztet és a tojást a krumplihoz, és gyúrjuk össze a tésztát.
3. Lépés
A tésztából gombócokat formázunk, amelyekbe füstölt húst helyezünk. Ezután becsukjuk a gombócokat és kb. 20 percre főzzük őket sós vízben.
4. Lépés
A knédlit szalonna sültetéssel szolgálhatjuk fel.