HIRDETŐ

Forrás: Stocksy by Adobe Stock

Füstölt lazac enyhén karamellizált céklával

Ez egy egyedi és finom étel, amelyet gyakran készítek, ha vendégeket hívok vacsorára. A füstölt lazac és a finoman karamellizált fehérrépa kombinációja hihetetlenül finom, és mindig nagy kedvenc. Ropogós saláta és egy pohár száraz fehérbor kíséretében különleges ízélménnyé válik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Darabok Stremel lazac Hozzáadott
  • 500 Gram Navet Hozzáadott
  • 2 Evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A karamellizált navetával készült karamellizált lazac recept elkészítéséhez kezdje a navetát hámozásával és apró darabokra vágásával. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl aprók, mert a főzés során könnyen széteshetnek.

2. Lépés

A navetát serpenyőben vajon aranybarnára sütjük. Ez általában 10-15 percet vesz igénybe. Az egyik trükk, amit megtanultam, hogy a navet egyenletesen barnuljon meg, hogy időnként meg kell rázni a serpenyőt.

3. Lépés

Amint a navet aranybarna, adjuk hozzá a cukrot, és csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk karamellizálódni, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a cukor megégjen.

4. Lépés

Amíg a navet karamellizálódik, egy másik serpenyőben megsütjük a lazacot. A lazacot csak néhány percig kell sütni mindkét oldalán, amíg enyhén megbarnul és átsül.

5. Lépés

Fűszerezzük a sült lazacot sóval és borssal, és díszítsük friss kaporral.

6. Lépés

Kész a finom étel! A füstölt lazac kellemes füstös jegyet ad, amely tökéletesen harmonizál a karamellizált navi édes ízével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek