HIRDETŐ

Forrás: Stocksy by Adobe Stock

Füstölt lazac enyhén karamellizált céklával

Ez egy egyedi és finom étel, amelyet gyakran készítek, ha vendégeket hívok vacsorára. A füstölt lazac és a finoman karamellizált fehérrépa kombinációja hihetetlenül finom, és mindig nagy kedvenc. Ropogós saláta és egy pohár száraz fehérbor kíséretében különleges ízélménnyé válik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Darabok Stremel lazac Hozzáadott
  • 500 Gram Navet Hozzáadott
  • 2 Evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 Evőkanál vaj Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Friss kapor a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A karamellizált navetával készült karamellizált lazac recept elkészítéséhez kezdje a navetát hámozásával és apró darabokra vágásával. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl aprók, mert a főzés során könnyen széteshetnek.

2. Lépés

A navetát serpenyőben vajon aranybarnára sütjük. Ez általában 10-15 percet vesz igénybe. Az egyik trükk, amit megtanultam, hogy a navet egyenletesen barnuljon meg, hogy időnként meg kell rázni a serpenyőt.

3. Lépés

Amint a navet aranybarna, adjuk hozzá a cukrot, és csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk karamellizálódni, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a cukor megégjen.

4. Lépés

Amíg a navet karamellizálódik, egy másik serpenyőben megsütjük a lazacot. A lazacot csak néhány percig kell sütni mindkét oldalán, amíg enyhén megbarnul és átsül.

5. Lépés

Fűszerezzük a sült lazacot sóval és borssal, és díszítsük friss kaporral.

6. Lépés

Kész a finom étel! A füstölt lazac kellemes füstös jegyet ad, amely tökéletesen harmonizál a karamellizált navi édes ízével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új