Forrás: Stocksy by Adobe Stock
Füstölt lazac enyhén karamellizált céklával
Ez egy egyedi és finom étel, amelyet gyakran készítek, ha vendégeket hívok vacsorára. A füstölt lazac és a finoman karamellizált fehérrépa kombinációja hihetetlenül finom, és mindig nagy kedvenc. Ropogós saláta és egy pohár száraz fehérbor kíséretében különleges ízélménnyé válik.
Hozzávalók
- 4 Darabok Stremel lazac
- 500 Gram Navet
- 2 Evőkanál cukor
- 2 Evőkanál vaj
- só és bors ízlés szerint
- Friss kapor a díszítéshez
Eljárás
A karamellizált navetával készült karamellizált lazac recept elkészítéséhez kezdje a navetát hámozásával és apró darabokra vágásával. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl aprók, mert a főzés során könnyen széteshetnek.
A navetát serpenyőben vajon aranybarnára sütjük. Ez általában 10-15 percet vesz igénybe. Az egyik trükk, amit megtanultam, hogy a navet egyenletesen barnuljon meg, hogy időnként meg kell rázni a serpenyőt.
Amint a navet aranybarna, adjuk hozzá a cukrot, és csökkentsük a hőfokot. Hagyjuk karamellizálódni, folyamatosan kevergetve. Fontos, hogy türelmesek legyünk, és ne hagyjuk, hogy a cukor megégjen.
Amíg a navet karamellizálódik, egy másik serpenyőben megsütjük a lazacot. A lazacot csak néhány percig kell sütni mindkét oldalán, amíg enyhén megbarnul és átsül.
Fűszerezzük a sült lazacot sóval és borssal, és díszítsük friss kaporral.
Kész a finom étel! A füstölt lazac kellemes füstös jegyet ad, amely tökéletesen harmonizál a karamellizált navi édes ízével.