HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Fűszeres Húsgombócok őszre

Próbáld meg más fűszerekkel is, mint az oregano, a rozmaring vagy a kakukkfű. Ezek még izgalmasabbá tehetik a húsgombócok ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (sertés vagy marha) Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves (lehet házi vagy bolti) Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

2. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket egy nagy tálban. *Ajánlás:* A legjobb, ha a kezünkkel gyúrjuk össze, így biztosan minden összetevő jól eloszlik.

3. Lépés

Formázzunk gombócokat a húsból.

4. Lépés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a gombócokat minden oldalukon. Ne süssük túl, csak addig, míg aranybarna színűek nem lesznek.

5. Lépés

Tegyük a gombócokat a forró húslevesbe, és főzzük őket kb. 15-20 percig, míg teljesen át nem sülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek