HIRDETŐ
Forrás: Pixabay: RitaE
Fűszeres Húsgombócok őszre
Próbáld meg más fűszerekkel is, mint az oregano, a rozmaring vagy a kakukkfű. Ezek még izgalmasabbá tehetik a húsgombócok ízét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g darált hús (sertés vagy marha)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 szegfűszeg fokhagyma
- 2 tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 l húsleves (lehet házi vagy bolti)
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.
2. Lépés
Keverjük össze a darált húst, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket egy nagy tálban. *Ajánlás:* A legjobb, ha a kezünkkel gyúrjuk össze, így biztosan minden összetevő jól eloszlik.
3. Lépés
Formázzunk gombócokat a húsból.
4. Lépés
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a gombócokat minden oldalukon. Ne süssük túl, csak addig, míg aranybarna színűek nem lesznek.
5. Lépés
Tegyük a gombócokat a forró húslevesbe, és főzzük őket kb. 15-20 percig, míg teljesen át nem sülnek.