HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Fűszeres Húsgombócok őszre

Próbáld meg más fűszerekkel is, mint az oregano, a rozmaring vagy a kakukkfű. Ezek még izgalmasabbá tehetik a húsgombócok ízét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált hús (sertés vagy marha) Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 l húsleves (lehet házi vagy bolti) Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra.

2. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a hagymát, a fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát és a fűszereket egy nagy tálban. *Ajánlás:* A legjobb, ha a kezünkkel gyúrjuk össze, így biztosan minden összetevő jól eloszlik.

3. Lépés

Formázzunk gombócokat a húsból.

4. Lépés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, és süssük meg a gombócokat minden oldalukon. Ne süssük túl, csak addig, míg aranybarna színűek nem lesznek.

5. Lépés

Tegyük a gombócokat a forró húslevesbe, és főzzük őket kb. 15-20 percig, míg teljesen át nem sülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új