HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monika1607

Fűszeres Kolbászos bableves

Ez a babos kolbászos leves egy igazi tápláló, húsos étel, ami leginkább a hideg, téli napokon esik jól. A kulcs az állandó figyelem és a fűszerezés, így lesz igazán karakteres és ízletes. Legjobban friss, ropogós kenyérrel fogyasztjuk a családban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg bab Hozzáadott
  • 20 dkg sertéskolbász Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csipet köménymag Hozzáadott
  • 1 Szál babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a babot tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ez általában minimum 2 óra, de fontos, hogy lágy legyen. (Nekem a nagymamám mindig azt mondta, hogy a baba csak akkor jó, ha már magától szétfő a szájban.)

2. Lépés

Amíg a bab fő, karikázzuk fel a kolbászt és a hagymát, majd pirítsuk meg egy kis olajon. Vigyázzunk, hogy ne égesse oda magát. (Ebben sok gyakorlat van nekem, így már pontosan tudom, mikor kell levenni a tűzről.)

3. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, sót, borsot, babérlevelet és egy kis csipet köményt. A nagymamám mindig azt mondta, a kömény az, ami igazán karaktert ad a levesnek.

4. Lépés

Ha a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a kolbászos hagymát, és főzzük együtt, amíg teljesen össze nem érnek az ízek. (Tudom, tudom, sokan azt mondják, a babot soha ne főzzük húsban, de én ismerem a szabályokat, és szándékosan szegem meg őket. Szerintem így sokkal finomabb.)

5. Lépés

Mielőtt tálaljuk, szórjuk meg friss petrezselyemmel. (Egy kis színt és frissességet ad a levesnek.)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek