HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monika1607

Fűszeres Kolbászos bableves

Ez a babos kolbászos leves egy igazi tápláló, húsos étel, ami leginkább a hideg, téli napokon esik jól. A kulcs az állandó figyelem és a fűszerezés, így lesz igazán karakteres és ízletes. Legjobban friss, ropogós kenyérrel fogyasztjuk a családban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg bab Hozzáadott
  • 20 dkg sertéskolbász Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 1 csipet köménymag Hozzáadott
  • 1 Szál babérlevél Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a babot tegyük fel főni enyhén sós vízben. Ez általában minimum 2 óra, de fontos, hogy lágy legyen. (Nekem a nagymamám mindig azt mondta, hogy a baba csak akkor jó, ha már magától szétfő a szájban.)

2. Lépés

Amíg a bab fő, karikázzuk fel a kolbászt és a hagymát, majd pirítsuk meg egy kis olajon. Vigyázzunk, hogy ne égesse oda magát. (Ebben sok gyakorlat van nekem, így már pontosan tudom, mikor kell levenni a tűzről.)

3. Lépés

Adjuk hozzá a pirospaprikát, sót, borsot, babérlevelet és egy kis csipet köményt. A nagymamám mindig azt mondta, a kömény az, ami igazán karaktert ad a levesnek.

4. Lépés

Ha a bab már majdnem kész, adjuk hozzá a kolbászos hagymát, és főzzük együtt, amíg teljesen össze nem érnek az ízek. (Tudom, tudom, sokan azt mondják, a babot soha ne főzzük húsban, de én ismerem a szabályokat, és szándékosan szegem meg őket. Szerintem így sokkal finomabb.)

5. Lépés

Mielőtt tálaljuk, szórjuk meg friss petrezselyemmel. (Egy kis színt és frissességet ad a levesnek.)

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új