Forrás: facebook
Fűszeres Rakott karfiol bulgurral
A rakott karfiol bulgurral egy egyszerű, ízletes növényi étel, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. Az édes karfiol és a fűszeres bulgur kiváló párosítás, a sajt pedig krémes, gyönyörűen illatos réteget biztosít az étel tetején. Mindamellett, hogy finom és laktató, ez az étel alacsony kalóriatartalmú és gazdag rostban, így kiváló választás a húsvétban és olyanok számára, akik megpróbálnak egészségesen étkezni.
Hozzávalók
- 1 Közepes karfiol
- 1 Csésze bulgur
- 2 Csésze zöldség alaplé
- 1 Közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 Csésze reszelt sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1 teáskanál pirospaprika
Eljárás
Előmelegítsük a sütőt 200 °C-ra. Szaggasszuk rózsáira a karfiolt, majd mossuk meg őket.
Egy serpenyőben hevítsünk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg őket.
Adjuk hozzá a bulgurt és keverjük át, majd öntsük hozzá az alaplevet. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával és pirospaprikával.
Főzzük a bulgurt 15-20 percig, amíg megpuhul.
Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzük bele a karfiolrózsákat, majd öntsük rájuk a bulgur-keveréket.
Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd süssük 20-25 percig a sütőben, amíg a sajt aranyszínűvé válik.
Tálaljuk melegen.