HIRDETŐ

Forrás: facebook

Fűszeres Rakott karfiol bulgurral

A rakott karfiol bulgurral egy egyszerű, ízletes növényi étel, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. Az édes karfiol és a fűszeres bulgur kiváló párosítás, a sajt pedig krémes, gyönyörűen illatos réteget biztosít az étel tetején. Mindamellett, hogy finom és laktató, ez az étel alacsony kalóriatartalmú és gazdag rostban, így kiváló választás a húsvétban és olyanok számára, akik megpróbálnak egészségesen étkezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes karfiol Hozzáadott
  • 1 Csésze bulgur Hozzáadott
  • 2 Csésze zöldség alaplé Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 200 °C-ra. Szaggasszuk rózsáira a karfiolt, majd mossuk meg őket.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Adjuk hozzá a bulgurt és keverjük át, majd öntsük hozzá az alaplevet. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával és pirospaprikával.

4. Lépés

Főzzük a bulgurt 15-20 percig, amíg megpuhul.

5. Lépés

Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzük bele a karfiolrózsákat, majd öntsük rájuk a bulgur-keveréket.

6. Lépés

Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd süssük 20-25 percig a sütőben, amíg a sajt aranyszínűvé válik.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek