HIRDETŐ

Forrás: facebook

Fűszeres Rakott karfiol bulgurral

A rakott karfiol bulgurral egy egyszerű, ízletes növényi étel, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy vacsorára. Az édes karfiol és a fűszeres bulgur kiváló párosítás, a sajt pedig krémes, gyönyörűen illatos réteget biztosít az étel tetején. Mindamellett, hogy finom és laktató, ez az étel alacsony kalóriatartalmú és gazdag rostban, így kiváló választás a húsvétban és olyanok számára, akik megpróbálnak egészségesen étkezni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Közepes karfiol Hozzáadott
  • 1 Csésze bulgur Hozzáadott
  • 2 Csésze zöldség alaplé Hozzáadott
  • 1 Közepes vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze reszelt sajt Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma Hozzáadott
  • 1 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Előmelegítsük a sütőt 200 °C-ra. Szaggasszuk rózsáira a karfiolt, majd mossuk meg őket.

2. Lépés

Egy serpenyőben hevítsünk fel két evőkanálnyi olívaolajat, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsuk meg őket.

3. Lépés

Adjuk hozzá a bulgurt és keverjük át, majd öntsük hozzá az alaplevet. Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával és pirospaprikával.

4. Lépés

Főzzük a bulgurt 15-20 percig, amíg megpuhul.

5. Lépés

Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, helyezzük bele a karfiolrózsákat, majd öntsük rájuk a bulgur-keveréket.

6. Lépés

Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal, majd süssük 20-25 percig a sütőben, amíg a sajt aranyszínűvé válik.

7. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új