Fűszeres sült karfiol
Ez az egyszerű, de ízletes fűszeres sült karfiol recept minden karfiol kedvelőnek örömet fog okozni. Az egész karfiolfej nagyszerű előétel vagy köret grillezett húsokhoz.
Hozzávalók
- 1 Fej karfiol
- 2 ek extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál chili por
- 1 teáskanál Kurkuma
- 1⁄2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál tengeri só
Eljárás
Előkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (ventilátoros sütőben 180 °C). Tisztítsd meg a karfiolt, és távolítsd el a leveleit, hagyjuk a torzsáját azonban benne.
Fűszerezés: Keverj össze egy tálban az olívaolajat, a fokhagymaport, a chili port, a kurkumát, a sót, és a borsot. Keverd jól össze.
Fűszerezés: Dörzsöld be a karfiolt a fűszeres olajjal minden oldalon.
Sütés: Helyezd a karfiolt egy sütőállványra, és süsd 30-35 percig, vagy amíg aranybarnára sül és megpuhul.
Tálalás: Távolítsd el a karfiolt a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni mielőtt felszeletelnéd és tálalnád. Jó étvágyat!