HIRDETŐ

Forrás: monica-photo by Getty Images

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Vadhús (szarvas, őz vagy vaddisznó) Hozzáadott
  • 200 g Hagymák Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 g dögevő Hozzáadott
  • 100 g zeller Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 350 ml vörösbor Hozzáadott
  • 350 ml Vadállat alaplé Hozzáadott
  • 2 Darab Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Boróka bogyók Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vadpörkölt elkészítéséhez vágja a vadhusot kb. 2 cm nagyságú kockákra. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozza és nagy kockákra vágja. A fokhagymát finomra aprítja.

2. Lépés

Melegítse fel a vajat egy nagy edényben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Vegye ki a húst az edényből, és tegye félre.

3. Lépés

A hagymát, répát, zellert és fokhagymát ugyanabban a fazékban pirítsa meg, amíg megpuhulnak. A húst tegye vissza a fazékba.

4. Lépés

Adja hozzá a vörösbort, a vadhúsalaplevet, a babérleveleket és a borókabogyókat, majd forralja fel az egészet. Csökkentse a hőt, és főzze a pörköltet 2 órán át.

5. Lépés

Ízesítse a vadragut sóval és borssal, majd szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új