HIRDETŐ

Forrás: monica-photo by Getty Images

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Vadhús (szarvas, őz vagy vaddisznó) Hozzáadott
  • 200 g Hagymák Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 g dögevő Hozzáadott
  • 100 g zeller Hozzáadott
  • 1 Darab fokhagymagerezd Hozzáadott
  • 350 ml vörösbor Hozzáadott
  • 350 ml Vadállat alaplé Hozzáadott
  • 2 Darab Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Boróka bogyók Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • 1 Pinch Fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A vadpörkölt elkészítéséhez vágja a vadhusot kb. 2 cm nagyságú kockákra. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozza és nagy kockákra vágja. A fokhagymát finomra aprítja.

2. Lépés

Melegítse fel a vajat egy nagy edényben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Vegye ki a húst az edényből, és tegye félre.

3. Lépés

A hagymát, répát, zellert és fokhagymát ugyanabban a fazékban pirítsa meg, amíg megpuhulnak. A húst tegye vissza a fazékba.

4. Lépés

Adja hozzá a vörösbort, a vadhúsalaplevet, a babérleveleket és a borókabogyókat, majd forralja fel az egészet. Csökkentse a hőt, és főzze a pörköltet 2 órán át.

5. Lépés

Ízesítse a vadragut sóval és borssal, majd szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek