Forrás: monica-photo by Getty Images
Fűszeres vadhús-pörkölt
Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.
Hozzávalók
- 800 g Vadhús (szarvas, őz vagy vaddisznó)
- 200 g Hagymák
- 2 evőkanál vaj
- 200 g dögevő
- 100 g zeller
- 1 Darab fokhagymagerezd
- 350 ml vörösbor
- 350 ml Vadállat alaplé
- 2 Darab Babérlevelek
- 1 Teáskanál Boróka bogyók
- 1 Pinch só
- 1 Pinch Fekete bors
Eljárás
A vadpörkölt elkészítéséhez vágja a vadhusot kb. 2 cm nagyságú kockákra. A hagymát, a sárgarépát és a zellert meghámozza és nagy kockákra vágja. A fokhagymát finomra aprítja.
Melegítse fel a vajat egy nagy edényben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Vegye ki a húst az edényből, és tegye félre.
A hagymát, répát, zellert és fokhagymát ugyanabban a fazékban pirítsa meg, amíg megpuhulnak. A húst tegye vissza a fazékba.
Adja hozzá a vörösbort, a vadhúsalaplevet, a babérleveleket és a borókabogyókat, majd forralja fel az egészet. Csökkentse a hőt, és főzze a pörköltet 2 órán át.
Ízesítse a vadragut sóval és borssal, majd szolgálja fel.