HIRDETŐ

Forrás: https://unsplash.com/s/photos/hungarian-gyros-pita

Gajdos lángos

A gajdos lángos egy hagyományos magyar étel, amely a lángos különleges változata. A tészta kicsit vastagabb és több hozzávalót tartalmaz, mint a hagyományos lángos.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g finom Hozzáadott
  • 2 teáskanál instant élesztő Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál étaj Hozzáadott
  • 2 Közepes tojás Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt sajt Hozzáadott
  • 10 dkg sonka Hozzáadott
  • 10 dkg kolbász Hozzáadott
  • 2 Közepes paradicsom Hozzáadott
  • 2 Közepes Paprika Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Keverjük össze az instant élesztőt, a cukrot, a sót és a finomlisztet egy nagy tálban.

2. Lépés

Adjuk hozzá az étolajat, a tejet és a tojásokat, majd gyúrjuk össze egy jól formázható tésztává. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, majd pihessük legalább 30 percig.

3. Lépés

Vágjuk fel a sonkát, kolbászt, paprikát és paradicsomot kis kockákra, majd aprítsuk fel a vöröshagymát is.

4. Lépés

Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, majd kezdjük el sütni a gajdos lángost.

5. Lépés

Először vágjunk 10 egyforma adagot a tésztából, de jól nyújtsuk ki őket.

6. Lépés

A kinyújtott tésztát tegyük az olajba, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a felkockázott sonkával, kolbásszal, paprikával, paradicsommal és vöröshagymával.

7. Lépés

Süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új