Forrás: https://unsplash.com/s/photos/hungarian-gyros-pita
Gajdos lángos
A gajdos lángos egy hagyományos magyar étel, amely a lángos különleges változata. A tészta kicsit vastagabb és több hozzávalót tartalmaz, mint a hagyományos lángos.
Hozzávalók
- 500 g finom
- 2 teáskanál instant élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl tej
- 2 evőkanál étaj
- 2 Közepes tojás
- 1⁄2 teáskanál só
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg sonka
- 10 dkg kolbász
- 2 Közepes paradicsom
- 2 Közepes Paprika
- 1 Fej vöröshagyma
- olaj a sütéshez
Eljárás
Keverjük össze az instant élesztőt, a cukrot, a sót és a finomlisztet egy nagy tálban.
Adjuk hozzá az étolajat, a tejet és a tojásokat, majd gyúrjuk össze egy jól formázható tésztává. Fedjük le a tésztát egy konyharuhával, majd pihessük legalább 30 percig.
Vágjuk fel a sonkát, kolbászt, paprikát és paradicsomot kis kockákra, majd aprítsuk fel a vöröshagymát is.
Melegítsünk fel olajat egy serpenyőben, majd kezdjük el sütni a gajdos lángost.
Először vágjunk 10 egyforma adagot a tésztából, de jól nyújtsuk ki őket.
A kinyújtott tésztát tegyük az olajba, majd megszórjuk a reszelt sajttal és a felkockázott sonkával, kolbásszal, paprikával, paradicsommal és vöröshagymával.
Süssük mindkét oldalát, amíg aranybarna lesz.