Forrás: fotolgahan via iStockPhotos
"Galao by susa" Cappucino Portugália
Portugáliai utam során találkoztam ezzel a galao recepttel, és azt mondanám, hogy ez a tökéletes kreáció minden kávérajongónak! Csak néhány hozzávalót igényel, és viszonylag könnyen elkészíthető, de az eredmény egy igazán mennyei és krémes kávékülönlegesség. A Galao by susa egy portugál eszpresszó alapú kapucsínó és habos me .
Hozzávalók
- 1 lövés eszpresszó
- 200 ml teljes zsírtartalmú tej
- cukor ízlés szerint
Eljárás
Susa galao receptjének újraalkotásához kezdje az eszpresszó elkészítésével. A legjobb eredmény érdekében eszpresszógép használatát javaslom. Az eszpresszónak erősnek és testesnek kell lennie, hogy jól keveredjen a tejjel, és elérje a tökéletes galao ízt.
Amíg az eszpresszó készül, melegítse fel a tejet egy kis edényben. De ügyeljen arra, hogy ne forrjon fel. A jó hőmérséklet 60-65 Celsius-fok körül van.
Amint az eszpresszó elkészült, öntse egy nagy, magas pohárba.
Ezután habosítsa fel a forró tejet. Ha nincs tejhabosítója, használhat habverőt is, és addig veri a tejet, amíg szépen felhabzik.
Lassan öntse a felhabosított tejet a pohárban lévő eszpresszóra. Ennek során ügyeljen arra, hogy a tejhab a kávé tetején maradjon, hogy a Galao jellegzetes megjelenését érje el.
Végül édesítse a Galaót ízlése szerint cukorral.
És voilá! A házi készítésű susa Galao készen áll a tálalásra és az élvezetre.