Forrás: Pixabay
Gazdag, krémes és rendkívül tápláló Padlizsánkrémleves
A padlizsánkrémleves gazdag, krémes, és nagyon tápláló. Az alapja a sült padlizsán, amelyet simává purezálunk, majd krémes leves alapban főzzük. Az egész leves mennyei ízhatást nyújt. Ideális ebéd vagy könnyű vacsora, mely a padlizsánok csodálatos ízvilágát kiemeli.
Hozzávalók
- 2 Közepes méretű padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 Közepes fej vöröshagyma, aprítva
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 l zöldségleves alap
- 1 teáskanál só
- 1⁄2 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 dl tejszín
- friss petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanállal karcoljunk rájuk rácsokat. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, csepegtessük meg olívaolajjal, és szórjuk meg aprított fokhagymával.
Süssük a padlizsánokat 30-40 percig, vagy amíg a belsejük megpuhul.
Ha a padlizsánokat kihűlték, kanalazzuk ki a belsejüket, és a húst tegyük egy turmixgépbe vagy botmixerbe.
Közben egy nagy lábasban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük pár percig.
Öntsük hozzá a zöldségleves alapot, a padlizsán pürét, fűszerezzük sóval, borssal.
Fedjük le a lábast, és hagyjuk alacsony lángon rotyogni 20 percig.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük le a levest.
Tálaljuk friss petrezselyemmel meghintve.