HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gazdag, krémes és rendkívül tápláló Padlizsánkrémleves

A padlizsánkrémleves gazdag, krémes, és nagyon tápláló. Az alapja a sült padlizsán, amelyet simává purezálunk, majd krémes leves alapban főzzük. Az egész leves mennyei ízhatást nyújt. Ideális ebéd vagy könnyű vacsora, mely a padlizsánok csodálatos ízvilágát kiemeli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes méretű padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 dl tejszín Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanállal karcoljunk rájuk rácsokat. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, csepegtessük meg olívaolajjal, és szórjuk meg aprított fokhagymával.

2. Lépés

Süssük a padlizsánokat 30-40 percig, vagy amíg a belsejük megpuhul.

3. Lépés

Ha a padlizsánokat kihűlték, kanalazzuk ki a belsejüket, és a húst tegyük egy turmixgépbe vagy botmixerbe.

4. Lépés

Közben egy nagy lábasban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük pár percig.

5. Lépés

Öntsük hozzá a zöldségleves alapot, a padlizsán pürét, fűszerezzük sóval, borssal.

6. Lépés

Fedjük le a lábast, és hagyjuk alacsony lángon rotyogni 20 percig.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük le a levest.

8. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új