HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gazdag, krémes és rendkívül tápláló Padlizsánkrémleves

A padlizsánkrémleves gazdag, krémes, és nagyon tápláló. Az alapja a sült padlizsán, amelyet simává purezálunk, majd krémes leves alapban főzzük. Az egész leves mennyei ízhatást nyújt. Ideális ebéd vagy könnyű vacsora, mely a padlizsánok csodálatos ízvilágát kiemeli.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Közepes méretű padlizsán Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra aprítva Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Közepes fej vöröshagyma, aprítva Hozzáadott
  • 1 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 l zöldségleves alap Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál frissen őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 dl tejszín Hozzáadott
  • friss petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk félbe a padlizsánokat, és egy kanállal karcoljunk rájuk rácsokat. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, csepegtessük meg olívaolajjal, és szórjuk meg aprított fokhagymával.

2. Lépés

Süssük a padlizsánokat 30-40 percig, vagy amíg a belsejük megpuhul.

3. Lépés

Ha a padlizsánokat kihűlték, kanalazzuk ki a belsejüket, és a húst tegyük egy turmixgépbe vagy botmixerbe.

4. Lépés

Közben egy nagy lábasban pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon. Adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük pár percig.

5. Lépés

Öntsük hozzá a zöldségleves alapot, a padlizsán pürét, fűszerezzük sóval, borssal.

6. Lépés

Fedjük le a lábast, és hagyjuk alacsony lángon rotyogni 20 percig.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt, és botmixerrel pürésítsük le a levest.

8. Lépés

Tálaljuk friss petrezselyemmel meghintve.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek