HIRDETŐ

Gazdag Ribizlis Sütemény

A ribizlis sütemény egy könnyű és frissítő édesség, amely tökéletes választás lehet nyári napokra. A friss ribizli az ízét és színét adja ennek a süteménynek, míg a sütőből érkező ropogós tészta ad egy kis textúrát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 500 g ribizli Hozzáadott
  • 3 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű piteformát, kikenve vajjal vagy bélelőpapírral.

2. Lépés

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet és a porcukrot egy tálban. Adjuk hozzá a hideg, vajat, és morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg homogén morzsás állagot nem kapunk.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgáját és a hideg vizet. Adjuk hozzá a lisztes morzsához, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk összeztát. Fontos, hogy gyúrjuk túl sokáig, csak addig, amíg összeáll.

4. Lépés

Osszuk két egyenlő részre a tésztát. Nyújtsuk ki az egyiket a tortaforma aljára és oldalára, majd tegyük félre a maradék tésztával együtt.

5. Lépés

A ribizliket mosjuk meg, majd csepegtessük le alaposan. Keverjük össze a ribizlit a vaníliás cukorral és a citromlével egy tálban.

6. Lépés

Öntsük a ribizlit a tortformába, majd egyenletesen terítsük el.

7. Lépés

A maradék tésztát morzsás állagúra gyúrjuk, majd szórjuk a ribizlire egyenletesen.

8. Lépés

Tegyük a süteményt a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és a ribizli megsül.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk szeletekre vágva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek