HIRDETŐ

Gazdag Ribizlis Sütemény

A ribizlis sütemény egy könnyű és frissítő édesség, amely tökéletes választás lehet nyári napokra. A friss ribizli az ízét és színét adja ennek a süteménynek, míg a sütőből érkező ropogós tészta ad egy kis textúrát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 150 g hideg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 tojássárgája Hozzáadott
  • 2 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 500 g ribizli Hozzáadott
  • 3 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kerek, kb. 26 cm átmérőjű piteformát, kikenve vajjal vagy bélelőpapírral.

2. Lépés

A tészta elkészítéséhez keverjük össze a lisztet és a porcukrot egy tálban. Adjuk hozzá a hideg, vajat, és morzsoljuk össze az ujjainkkal, amíg homogén morzsás állagot nem kapunk.

3. Lépés

Egy másik tálban keverjük össze a tojássárgáját és a hideg vizet. Adjuk hozzá a lisztes morzsához, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk összeztát. Fontos, hogy gyúrjuk túl sokáig, csak addig, amíg összeáll.

4. Lépés

Osszuk két egyenlő részre a tésztát. Nyújtsuk ki az egyiket a tortaforma aljára és oldalára, majd tegyük félre a maradék tésztával együtt.

5. Lépés

A ribizliket mosjuk meg, majd csepegtessük le alaposan. Keverjük össze a ribizlit a vaníliás cukorral és a citromlével egy tálban.

6. Lépés

Öntsük a ribizlit a tortformába, majd egyenletesen terítsük el.

7. Lépés

A maradék tésztát morzsás állagúra gyúrjuk, majd szórjuk a ribizlire egyenletesen.

8. Lépés

Tegyük a süteményt a előmelegített sütőbe, és süssük kb. 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és a ribizli megsül.

9. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk szeletekre vágva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új