HIRDETŐ

Gazpacho

A gazpacho a spanyol gasztronómia egyik különlegessége, egy rendkívül üdítő, hideg zöldség leves, amelyet legfőképp a forró nyári napokon fogyasztanak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg érett paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks kisebb uborka Hozzáadott
  • 1 ks kisebb zöld paprika Hozzáadott
  • 1 kis db nyers vörösshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál balzsamecet vagy sherry ecet Hozzáadott
  • 1 ks kenyér (héja nélkül) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk darabokra.

2. Lépés

Tegyük a darabokat a turmixgépbe. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomott kenyeret, az olívaolajat, az ecetet és fűszerezzük sóval, borssal.

3. Lépés

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, amíg krémes állagú levest kapunk.

4. Lépés

Töltsük a levest tálakba és hűtsük le a hűtőben.

5. Lépés

A gazpacho tálalásakor a tetejére cseppentsünk néhány csepp olívaolajat, és szórjuk meg apróra vágott friss zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új