HIRDETŐ
Gazpacho
A gazpacho a spanyol gasztronómia egyik különlegessége, egy rendkívül üdítő, hideg zöldség leves, amelyet legfőképp a forró nyári napokon fogyasztanak.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg érett paradicsom
- 1 ks kisebb uborka
- 1 ks kisebb zöld paprika
- 1 kis db nyers vörösshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet vagy sherry ecet
- 1 ks kenyér (héja nélkül)
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a zöldségeket, majd vágjuk darabokra.
2. Lépés
Tegyük a darabokat a turmixgépbe. Adjuk hozzá a beáztatott, kinyomott kenyeret, az olívaolajat, az ecetet és fűszerezzük sóval, borssal.
3. Lépés
Turmixoljuk össze a hozzávalókat, amíg krémes állagú levest kapunk.
4. Lépés
Töltsük a levest tálakba és hűtsük le a hűtőben.
5. Lépés
A gazpacho tálalásakor a tetejére cseppentsünk néhány csepp olívaolajat, és szórjuk meg apróra vágott friss zöldségekkel.