HIRDETŐ

Gibanica

A Gibanica egy hagyományos szerb sütemény, amely a Balkánon széles körben elterjedt. Általában többrétegű, és különböző töltelékekkel készül, például túróval, mogyorókrémmel vagy sós töltelékekkel. Ez a recept a hagyományos túrós változatot mutatja be.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta

  • 500 g réteslap Hozzáadott

Töltelék

  • 600 g túró Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot.

3. Lépés

Tegyük a réteslapokat egy nagy tepsibe. Mindegyik réteg közé kanalazzunk a túrós töltelékből.

4. Lépés

Sütjük a süteményt a sütőben körülbelül 45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új