HIRDETŐ
Gibanica
A Gibanica egy hagyományos szerb sütemény, amely a Balkánon széles körben elterjedt. Általában többrétegű, és különböző töltelékekkel készül, például túróval, mogyorókrémmel vagy sós töltelékekkel. Ez a recept a hagyományos túrós változatot mutatja be.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta
- 500 g réteslap
Töltelék
- 600 g túró
- 4 ks tojás
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
2. Lépés
Készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot.
3. Lépés
Tegyük a réteslapokat egy nagy tepsibe. Mindegyik réteg közé kanalazzunk a túrós töltelékből.
4. Lépés
Sütjük a süteményt a sütőben körülbelül 45 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
5. Lépés
Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk és tálalnánk.