Forrás: Freepik
Gluténmentes citromos ricotta sajtos torta
Ez a gyönyörűen nedves és könnyű torta minden desszertasztal sztárja lehet!
Hozzávalók
- 11⁄2 csészék gluténmentes liszt
- 11⁄2 csészék Teljes tejből készült ricotta sajt
- 1⁄2 csésze Cukor
- 1⁄2 csésze Vaj, lágyítva
- 3 Nagy tojások
- egy citrom héja
- Egy narancs héja
- 2 kanalak gluténmentes sütőpor
- 1⁄4 teáskanál Só
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Porcukor, a feltéthez
- Friss bogyós gyümölcsök, a díszítéshez
Eljárás
Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 350°F-ra (vagy 180°C-ra), ez a lépés kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy a torta minden rétege egyenletesen süljön.
Ezután zsírozzon ki egy 9 hüvelykes rugós formát, és enyhén porolja be egy kis gluténmentes liszttel, hogy megakadályozza a ragadást. Én mindig rugós formát használok, mert így a kiborítás gyerekjáték.
Egy nagy keverőtálban elektromos keverőgéppel keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz, általában körülbelül 5 perc alatt.
Fokozatosan, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindegyik jól elkeveredjen a keverékben, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Ez segít a simább állag elérésében.
Keverje a keverékhez a citromhéjat, a narancshéjat és a vaníliakivonatot, hogy friss és csábító aromát kapjon.
Adjuk hozzá a ricotta sajtot. Ne aggódjon, hogy túl sima lesz, a kis ricottarögök nem ártanak, sőt, még hozzá is adnak a sütemény varázsához.
Egy külön tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót. Miután összekeverte, óvatosan keverje ezt a nedves keverékhez, amíg éppen csak összeáll, ügyelve arra, hogy ne keverje túl, mivel ez sűrű süteményt eredményezne.
Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse kb. 60 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló nem jön ki.
Hagyjuk a tortát kihűlni a formában, mielőtt kivesszük, majd porcukorral enyhén megszórjuk, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Voila! A gluténmentes ricotta-torta készen áll a tálalásra!