HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gluténmentes citromos ricotta sajtos torta

Ez a gyönyörűen nedves és könnyű torta minden desszertasztal sztárja lehet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 csészék gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes tejből készült ricotta sajt Hozzáadott
  • 12 csésze Cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • egy citrom héja Hozzáadott
  • Egy narancs héja Hozzáadott
  • 2 kanalak gluténmentes sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Porcukor, a feltéthez Hozzáadott
  • Friss bogyós gyümölcsök, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 350°F-ra (vagy 180°C-ra), ez a lépés kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy a torta minden rétege egyenletesen süljön.

2. Lépés

Ezután zsírozzon ki egy 9 hüvelykes rugós formát, és enyhén porolja be egy kis gluténmentes liszttel, hogy megakadályozza a ragadást. Én mindig rugós formát használok, mert így a kiborítás gyerekjáték.

3. Lépés

Egy nagy keverőtálban elektromos keverőgéppel keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz, általában körülbelül 5 perc alatt.

4. Lépés

Fokozatosan, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindegyik jól elkeveredjen a keverékben, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Ez segít a simább állag elérésében.

5. Lépés

Keverje a keverékhez a citromhéjat, a narancshéjat és a vaníliakivonatot, hogy friss és csábító aromát kapjon.

6. Lépés

Adjuk hozzá a ricotta sajtot. Ne aggódjon, hogy túl sima lesz, a kis ricottarögök nem ártanak, sőt, még hozzá is adnak a sütemény varázsához.

7. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót. Miután összekeverte, óvatosan keverje ezt a nedves keverékhez, amíg éppen csak összeáll, ügyelve arra, hogy ne keverje túl, mivel ez sűrű süteményt eredményezne.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse kb. 60 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló nem jön ki.

9. Lépés

Hagyjuk a tortát kihűlni a formában, mielőtt kivesszük, majd porcukorral enyhén megszórjuk, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Voila! A gluténmentes ricotta-torta készen áll a tálalásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek