HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Gluténmentes citromos ricotta sajtos torta

Ez a gyönyörűen nedves és könnyű torta minden desszertasztal sztárja lehet!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 112 csészék gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 112 csészék Teljes tejből készült ricotta sajt Hozzáadott
  • 12 csésze Cukor Hozzáadott
  • 12 csésze Vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • egy citrom héja Hozzáadott
  • Egy narancs héja Hozzáadott
  • 2 kanalak gluténmentes sütőpor Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • Porcukor, a feltéthez Hozzáadott
  • Friss bogyós gyümölcsök, a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt előmelegíti 350°F-ra (vagy 180°C-ra), ez a lépés kulcsfontosságúnak bizonyult ahhoz, hogy a torta minden rétege egyenletesen süljön.

2. Lépés

Ezután zsírozzon ki egy 9 hüvelykes rugós formát, és enyhén porolja be egy kis gluténmentes liszttel, hogy megakadályozza a ragadást. Én mindig rugós formát használok, mert így a kiborítás gyerekjáték.

3. Lépés

Egy nagy keverőtálban elektromos keverőgéppel keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg könnyű és habos nem lesz, általában körülbelül 5 perc alatt.

4. Lépés

Fokozatosan, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, ügyelve arra, hogy mindegyik jól elkeveredjen a keverékben, mielőtt hozzáadjuk a következőt. Ez segít a simább állag elérésében.

5. Lépés

Keverje a keverékhez a citromhéjat, a narancshéjat és a vaníliakivonatot, hogy friss és csábító aromát kapjon.

6. Lépés

Adjuk hozzá a ricotta sajtot. Ne aggódjon, hogy túl sima lesz, a kis ricottarögök nem ártanak, sőt, még hozzá is adnak a sütemény varázsához.

7. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a gluténmentes lisztet, a sütőport és a sót. Miután összekeverte, óvatosan keverje ezt a nedves keverékhez, amíg éppen csak összeáll, ügyelve arra, hogy ne keverje túl, mivel ez sűrű süteményt eredményezne.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített formába, és süsse kb. 60 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz, és a közepébe szúrt fogpiszkáló nem jön ki.

9. Lépés

Hagyjuk a tortát kihűlni a formában, mielőtt kivesszük, majd porcukorral enyhén megszórjuk, és friss bogyós gyümölcsökkel díszítjük. Voila! A gluténmentes ricotta-torta készen áll a tálalásra!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák