HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rcqhStM0IMnAlQZqLtbp/6673856e79cc2d75a37fdaea0b4091.jpeg)
Forrás: neillangan from Canva
Gluténmentes, élesztőmentes kenyér
Ez a gluténmentes, élesztő nélküli kenyér receptje ideális cöliákiában szenvedőknek, glutén-intoleránsoknak, vagy azoknak, akik egészségesebb alternatívát keresnek a hagyományos kenyérhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 200 g gluténmentes liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál citromlé
- 1 tk olívaolaj
- 250 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy sütőformát.
2. Lépés
A tálban keverje össze a gluténmentes lisztet és a szódabikarbónát.
3. Lépés
Adj hozzá citromlevet, olívaolajat és vizet, majd keverd addig, amíg sima tésztát nem kapsz.
4. Lépés
Gyakran helyezze át a sütőformába és süssön körülbelül 40 percig.
5. Lépés
Hagyja a kenyeret hűlni vágás előtt.