Forrás: canva
Gluténmentes keksz
Szeretném megosztani veletek a gluténmentes kekszem receptjét, amit már számtalanszor elkészítettem és mindig nagy sikerrel. Ez a keksz nem csak gluténmentes, de ízletes és nagyon praktikus nassolnivaló is.
Hozzávalók
- 200 g gluténmentes liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 120 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 tojás
Eljárás
Első lépésként a vajat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a tojást és alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha jól elkevertük, akkor jöhet a gluténmentes liszt és a sütőpor. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima, könnyen formázható állaga nem lesz.
A megformázott kekszdarabokat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és kissé lapítsuk le őket. Sütés előtt érdemes 10-15 percet hűtőben pihentetni a kekszeket, mert így nem fognak szétterülni a sütés során. Süsd őket 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek.
Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni mielőtt eltávolítanád őket, mert frissen kivéve még túl puhák és széteshetnek. A gluténmentes keksz remekül illik tea vagy kávé mellé.
Tipp: Ha változatosságra vágysz, adj hozzá az alapanyagokhoz darált diót, kakaóport vagy reszelt citromhéjat. A keksz így még ízletesebb és izgalmasabb lesz.