HIRDETŐ

Forrás: canva

Gluténmentes keksz

Szeretném megosztani veletek a gluténmentes kekszem receptjét, amit már számtalanszor elkészítettem és mindig nagy sikerrel. Ez a keksz nem csak gluténmentes, de ízletes és nagyon praktikus nassolnivaló is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első lépésként a vajat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a tojást és alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha jól elkevertük, akkor jöhet a gluténmentes liszt és a sütőpor. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima, könnyen formázható állaga nem lesz.

2. Lépés

A megformázott kekszdarabokat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és kissé lapítsuk le őket. Sütés előtt érdemes 10-15 percet hűtőben pihentetni a kekszeket, mert így nem fognak szétterülni a sütés során. Süsd őket 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek.

3. Lépés

Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni mielőtt eltávolítanád őket, mert frissen kivéve még túl puhák és széteshetnek. A gluténmentes keksz remekül illik tea vagy kávé mellé.

4. Lépés

Tipp: Ha változatosságra vágysz, adj hozzá az alapanyagokhoz darált diót, kakaóport vagy reszelt citromhéjat. A keksz így még ízletesebb és izgalmasabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek