HIRDETŐ

Forrás: canva

Gluténmentes keksz

Szeretném megosztani veletek a gluténmentes kekszem receptjét, amit már számtalanszor elkészítettem és mindig nagy sikerrel. Ez a keksz nem csak gluténmentes, de ízletes és nagyon praktikus nassolnivaló is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g gluténmentes liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • 120 g vaj Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Első lépésként a vajat keverjük össze a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a tojást és alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha jól elkevertük, akkor jöhet a gluténmentes liszt és a sütőpor. Addig gyúrjuk a tésztát, amíg sima, könnyen formázható állaga nem lesz.

2. Lépés

A megformázott kekszdarabokat helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire és kissé lapítsuk le őket. Sütés előtt érdemes 10-15 percet hűtőben pihentetni a kekszeket, mert így nem fognak szétterülni a sütés során. Süsd őket 180°C-on 10-12 percig, amíg aranybarnára sülnek.

3. Lépés

Hagyd a kekszeket a tepsiben kihűlni mielőtt eltávolítanád őket, mert frissen kivéve még túl puhák és széteshetnek. A gluténmentes keksz remekül illik tea vagy kávé mellé.

4. Lépés

Tipp: Ha változatosságra vágysz, adj hozzá az alapanyagokhoz darált diót, kakaóport vagy reszelt citromhéjat. A keksz így még ízletesebb és izgalmasabb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új