Forrás: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature
Gluténmentes kenyér kukoricalisztből
A gluténmentes kukoricalisztes kenyér kiváló választás a cöliákiában szenvedők vagy gluténérzékenyek számára.
Hozzávalók
- 500 g Kukoricaliszt
- 1 TK Sók
- 1 TK Cukor
- 7 g Szárított élesztő
- 500 ml Langyos víz
- 2 EK extra szűz olívaolaj
- 2 EK Bor vagy almaecet
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval és a cukorral.
Egy másik tálban keverje össze az élesztőt langyos vízzel, hogy az élesztő aktiválódjon.
A folyékony keveréket lassan adjuk a száraz keverékhez, majd keverjük hozzá az olívaolajat és az ecetet.
Keverjük meg a tésztát, és hagyjuk kelni meleg helyen, törölköző alatt körülbelül egy órán át.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a tésztát, majd tegyük át egy tepsibe, simítsuk el, és hagyjuk még 15 percig pihenni.
Süssük a kukoricakenyeret körülbelül 30 percig.