HIRDETŐ

Forrás: Sinan Kocaslan from Getty Images Signature

Gluténmentes kenyér kukoricalisztből

A gluténmentes kukoricalisztes kenyér kiváló választás a cöliákiában szenvedők vagy gluténérzékenyek számára.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g Kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 TK Sók Hozzáadott
  • 1 TK Cukor Hozzáadott
  • 7 g Szárított élesztő Hozzáadott
  • 500 ml Langyos víz Hozzáadott
  • 2 EK extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 EK Bor vagy almaecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet a sóval és a cukorral.

2. Lépés

Egy másik tálban keverje össze az élesztőt langyos vízzel, hogy az élesztő aktiválódjon.

3. Lépés

A folyékony keveréket lassan adjuk a száraz keverékhez, majd keverjük hozzá az olívaolajat és az ecetet.

4. Lépés

Keverjük meg a tésztát, és hagyjuk kelni meleg helyen, törölköző alatt körülbelül egy órán át.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

6. Lépés

Keverjük össze a tésztát, majd tegyük át egy tepsibe, simítsuk el, és hagyjuk még 15 percig pihenni.

7. Lépés

Süssük a kukoricakenyeret körülbelül 30 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új