HIRDETŐ

Gomba Grillezése Otthon

Ez az egyszerű és ízletes recept remek választás a gombák szerelmeseinek. A grillezett gombák tökéletes ételek lehetnek grillezéskor, barbecue partin vagy akár hétköznapokon. Az elkészítési folyamat rendkívül egyszerű és gyors, azonban a végeredmény fantasztikus ízű és kiváló textúrájú gombákat eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g gomba (champignon, vagy egyé nagy lapos gomba) Hozzáadott
  • 14 Csésze olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra v friss zöld fűszerek (pl. petrezselyem, bazsalikom rozmaring) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a gombákat, majd vágjuk le a szárát.

2. Lépés

Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, sót és a borsot egy tálban. Adjuk hozzá a friss zöldfűszereket is, vagy tegyük el későbbre.

3. Lépés

Tegyük a gombákat a fűszeres olajba, hogy mindenhova jusson a fűszerszószból. Hagyjuk állni 10-15 percig.

4. Lépés

Melegítsük elő a grillt közepes lángon. Ha lehet, használjunk grillrácsot.

5. Lépés

Tegyük a gombákat a grillrácsra, és grillezük 6-8 percig, amíg a gombák átmelegednek és könnyedén megbarnulnak.

6. Lépés

Tálalás előtt szórjunk friss zöld fűszereket a grillezett gombákra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új