HIRDETŐ

Forrás: from_my_point_of_view for iStockPhotos

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Friss gomba Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 Teáskanál oregánó Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A gombakrémes mártás elkészítéséhez először tisztítsa meg a gombát, de ne mossa meg. Ellenkező esetben vizet szívnak magukba, és ez befolyásolja a mártás állagát. Ezután vágjuk vékony szeletekre.

2. Lépés

Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Ez megéri a fáradságot, mivel mélyebb ízvilágot adnak a mártásnak.

3. Lépés

Most melegítse fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és párolja a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljanak meg túlságosan, különben megkeserednek.

4. Lépés

Adja hozzá a felszeletelt gombát, és süsse körülbelül 5-7 percig, amíg enyhén megbarnul, és a víz elpárolog. Ebben a fázisban adjunk hozzá egy csipet sót, mert az segít kivonni a vizet a gombából.

5. Lépés

Most öntsük hozzá a fehérbort, és hagyjuk néhány percig csökkenni. A bor finom savasságot és némi mélységet ad a mártásnak.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a tejszínt, az oregánót és a kakukkfüvet, majd alacsony hőfokon 10-15 percig pároljuk.

7. Lépés

Végül a gombás-tejszínes mártást enyhén sóval és borssal kell fűszerezni. A sóval óvatosan bánjunk, mert a mártás sótartalma főzés közben megnő.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új