Gombás-csirkés rizottó
Hozzávalók
- 500 g Csontozott csirkehús
- 1 The Onion
- 3 Zelér szárak
- 250 g Vágott csiperkegombát
- 21⁄2 bögre Arborio rizs
- 1 újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g vaj
- 2 EK olívaolaj
- 100 g parmezán
- 1⁄2 Csésze fehér bor
- só
- őrölt fekete bors
- ízlés szerint Gyógynövények
- csirkehúsleves
Eljárás
Először előkészítjük az alapanyagokat, hogy kéznél legyenek. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát, a gombát, a zöldhagymát és a zellert. A csirkehúst kisebb kockákra vágjuk. Mindent tálkákba teszünk.
Forrás: Youtube
Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben. Pörköljük meg benne a hagymát.
Forrás: Youtube
Hozzáadjuk a gombát és a csirkehúst. Mindent jól megpirítunk. Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a újhagymát zellerrel együtt. Sózzuk és borsozzuk.
Forrás: Youtube
Hozzáadjuk a rizst és összekeverjük, majd felváltva hozzáadunk húslevest és bort, mindig csak keveset, és ha elpárolog, újra hozzáadjuk. A rizst al dentére főzzük. Mikor kész, kikapcsoljuk és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat, belekeverjük a rizottóba és tálalhatjuk. Jobb ízért hozzáadhatunk fűszernövényeket ízlés szerint.
Forrás: Youtube