HIRDETŐ
Gombás-csirkés rizottó

Gombás-csirkés rizottó

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Csontozott csirkehús Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 3 Zelér szárak Hozzáadott
  • 250 g Vágott csiperkegombát Hozzáadott
  • 212 bögre Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 újhagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 100 g parmezán Hozzáadott
  • 12 Csésze fehér bor Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt fekete bors Hozzáadott
  • ízlés szerint Gyógynövények Hozzáadott
  • csirkehúsleves Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először előkészítjük az alapanyagokat, hogy kéznél legyenek. Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát, a gombát, a zöldhagymát és a zellert. A csirkehúst kisebb kockákra vágjuk. Mindent tálkákba teszünk.

Gombás-csirkés rizottó - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

2. Lépés

Forrósítsuk fel az olívaolajat a serpenyőben. Pörköljük meg benne a hagymát.

Gombás-csirkés rizottó - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

3. Lépés

Hozzáadjuk a gombát és a csirkehúst. Mindent jól megpirítunk. Amikor a hús majdnem kész, hozzáadjuk a fokhagymát és a újhagymát zellerrel együtt. Sózzuk és borsozzuk.

Gombás-csirkés rizottó - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

4. Lépés

Hozzáadjuk a rizst és összekeverjük, majd felváltva hozzáadunk húslevest és bort, mindig csak keveset, és ha elpárolog, újra hozzáadjuk. A rizst al dentére főzzük. Mikor kész, kikapcsoljuk és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat, belekeverjük a rizottóba és tálalhatjuk. Jobb ízért hozzáadhatunk fűszernövényeket ízlés szerint.

Gombás-csirkés rizottó - előkészítő lépés 1

Forrás: Youtube

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új