Forrás: Youtube
Gombás-sajtos tepsis csirkemell újhagymával
Sűrű, sajtos gombaszósz a husin. Az egész családnak ízleni fog.
Hozzávalók
- 1⁄2 kg sertéshús vagy csirkemell
- 75 g vaj
- 1 ks vöröshagyma
- 10 dkg bacon
- só bors
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 ek liszt
- 3 ks újhagyma
- 20 dkg edami sajt
- 31⁄2 dl tej
Eljárás
A húsokat kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.
A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet az aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.
Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.
A gombás ragut a húsokra kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.