HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gombás-sajtos tepsis csirkemell újhagymával

Sűrű, sajtos gombaszósz a husin. Az egész családnak ízleni fog.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 12 kg sertéshús vagy csirkemell Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 1 ks vöröshagyma Hozzáadott
  • 10 dkg bacon Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 25 dkg csiperkegomba Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 3 ks újhagyma Hozzáadott
  • 20 dkg edami sajt Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A húsokat kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben felhevítjük a vaj kétharmadát. A karajszeleteket oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta, majd egy hőálló tálba kiszedjük őket.

3. Lépés

A serpenyőbe dobjuk a maradék vajat, erre jöhet az aprított vöröshagyma és a felkockázott bacon, majd ha már üveges a hagyma, hozzáadjuk a felszeletelt barna csiperkét is. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, és gyakori kevergetés mellett 5 percet sütjük.

4. Lépés

Ha már kellően összeugrott a gomba, az egészet megszórjuk egy kanál liszttel, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, valamint a lereszelt sajt felét, és alaposan elkeverjük. Felöntjük a tejjel, és folyamatos keverés mellett besűrűsítjük.

5. Lépés

A gombás ragut a húsokra kanalazzuk, majd a tetejét megszórjuk a sajt másik felével. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új