HIRDETŐ
Forrás: madalina-vasilicas-images from Canva
Gombás-sóskás tészta
Nagyszerű gombás tészta tejszínnel, amely tökéletes ebéd.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 400 g tészta
- 300 g Friss gombák
- 1 db The Onion
- 4 gerezd fokhagyma
- 200 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál olaj
- só
- őrölt fekete bors
- Díszítő fűszernövények (petrezselyem, kapor)
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Szűrjük le, és tegyük félre.
2. Lépés
A hagymát apróra vágjuk és aranybarnára pirítjuk olajban.
3. Lépés
Hozzáadjuk a szeletelt gombákat és körülbelül 10-15 percig pirítjuk őket, amíg aranybarna színűek nem lesznek.
4. Lépés
Majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, sót, borst, és mindent együtt pörkölünk még 2 percig.
5. Lépés
A gombakeveréket tejszínnel öntjük le, jól összekeverjük és hagyjuk felforrni.
6. Lépés
A főtt tésztát ezzel a pompás gomba-tejszínes szósszal szolgáljuk fel, esetleg tovább díszítjük fűszernövényekkel.