HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: romjanaly

Gombás tejfölös csirkemell

Az én kedvenc csirkemell receptem a gombás, tejfölös csirkemell. Nagyon finom, ízletes és egyszerűen elkészíthető, ha követjük a lépéseket. Többször is elkészítettem már, így van néhány praktikus tanácsom a tökéletes végeredmény eléréséhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemell filé Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 250 g gomba (pl.champignon) Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 mokka kanál pirospaprika Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen vágott petrezselyem a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a pirospaprikát a tejföllel. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl csípős, különben elfedi a többi ízt.

2. Lépés

A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Legyen türelmünk, ne kapkodjunk, a párolt hagyma íze sokkal mélyebb lesz.

3. Lépés

Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és pároljuk tovább. Fontos, hogy a gomba levét elpároljuk, különben vizes lesz a végeredmény.

4. Lépés

Szórjuk rá a csirkemellet, és keverjük jól össze. Sózzuk, borsozzuk. A csirkemell könnyen kiszárad, ezért ne hagyjuk az edényben túl sokáig.

5. Lépés

Adjuk hozzá a tejfölös keveréket, és főzzük további 5-10 percig. Fontos, hogy ne forraljuk, mert a tejföl kicsapódhat.

6. Lépés

Tálaljuk frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva. Finom köret lehet hozzá a rizs vagy a tészta.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új