Forrás: Pixabay: romjanaly
Gombás tejfölös csirkemell
Az én kedvenc csirkemell receptem a gombás, tejfölös csirkemell. Nagyon finom, ízletes és egyszerűen elkészíthető, ha követjük a lépéseket. Többször is elkészítettem már, így van néhány praktikus tanácsom a tökéletes végeredmény eléréséhez.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemell filé
- 2 evőkanál vaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba (pl.champignon)
- 2 dl tejföl
- 1 mokka kanál pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- Frissen vágott petrezselyem a tálaláshoz
Eljárás
Keverjük össze a pirospaprikát a tejföllel. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl csípős, különben elfedi a többi ízt.
A vajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Legyen türelmünk, ne kapkodjunk, a párolt hagyma íze sokkal mélyebb lesz.
Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és pároljuk tovább. Fontos, hogy a gomba levét elpároljuk, különben vizes lesz a végeredmény.
Szórjuk rá a csirkemellet, és keverjük jól össze. Sózzuk, borsozzuk. A csirkemell könnyen kiszárad, ezért ne hagyjuk az edényben túl sokáig.
Adjuk hozzá a tejfölös keveréket, és főzzük további 5-10 percig. Fontos, hogy ne forraljuk, mert a tejföl kicsapódhat.
Tálaljuk frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva. Finom köret lehet hozzá a rizs vagy a tészta.