HIRDETŐ

Gözleme

A gözleme egy hagyományos török lepényféle, töltött tészta, amit a legkülönfélébb hozzávalókkal ízesítenek. Rendkívül sokoldalú, így van, amikor hússal, zöldséggel, sajttal vagy éppen krumplival töltik meg. Ez a recept egy egyszerű, sajtos verzió.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 250 ml víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 200 g feta sajt Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • Olívaolaj vagy vaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A finomlisztet keverjük össze a sóval egy nagy tálban, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet, amíg rugalmas, de nem ragadós tésztát kapunk.

2. Lépés

Osszuk a tésztát 8 részre, formázzunk belőle golyókat, majd takarjuk le őket, és hagyjuk pihenni 20 percig.

3. Lépés

Aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a morzsolt fetával.

4. Lépés

Nyújtsunk ki a tésztát vékony kör alakú lepényekké, majd töltsük meg a fetás keverékkel, hajtsuk meg, és nyomjuk le a szélét.

5. Lépés

Melegítsünk fel egy serpenyőt, és tegyünk bele egy kis olajat vagy vajat. Süssük egyik oldalát 2-3 percig, amíg aranybarna lesz, majd fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is.

6. Lépés

Tálaljuk melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új