Forrás: difught from Getty Images
Gratinált brokkoli tésztával
Recept a gratinált brokkolira tésztával, amit hétvégén szoktam elkészíteni, vagy mint gyors vacsora a munkahét során.
Hozzávalók
Tészta és brokkoli
- 300 g tészta
- 1 darab brokkoli
Nyers szósz
- 250 g reszelt sajt
- 200 ml főzőtejszín
- 1 darab Aprított fokhagyma
- 1 darab Tojás
- 1⁄2 tk őrölt fekete bors
- 1 tk só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Körülbelül 3 perccel a főzés befejezése előtt adjuk hozzá a rózsaszínre vágott brokkolit az edényhez.
A serpenyőben olvassza meg a vajat, adjon hozzá apróra vágott fokhajtót és pirítsa néhány percig, amíg el nem vörösödik. Ezután adjon hozzá főzőtejszínt és a reszelt sajt felét. Keverje addig, amíg a sajt el nem olvad.
Verjen fel egy tojást egy tálban, és fokozatosan adja hozzá a meleg mártást, miközben folyamatosan keveri.
Adjuk hozzá a tojáskeveréket a mártásos serpenyőhöz, és alaposan keverjük össze. Ízesítse sóval és darált fekete borssal.
A főtt tésztát és brokkolit leszűrjük, majd hozzáadjuk a serpenyőbe a szósszal. Mindent alaposan keverjen össze.
Helyezze a keveréket a sütőedénybe, és szórja meg a maradék sajttal. Süssön előmelegített sütőben körülbelül 15-20 percig.