Forrás: Youtube
Grilles vasalt csirkecomb
Gyorsan elkészül, nagyon finom. Ha csak rácsos grilletek van, egy kicsivel mérsékeljétek a hőmérsékletet.
Hozzávalók
Csirke
- 500 g csirkecombfilé
- 50 ml olívaolaj
- só
- bors
Coleslaw
- lilakáposzta
- 1 Fej hagyma
- 2 Szál sárgarépa
- 150 g majonéz
- só bors
Eljárás
A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk.
Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.
A lila káposztát egy mandolinon legyaluljuk, a hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és félretesszük.
A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, a zöldségek mellé, kb. 20 percre, 10 perc után átforgatva. Miközben sülnek, befejezzük a coleslaw-t, hozzáadjuk a majonézt, és alaposan összekeverjük.