HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Grillezett koreai BBQ pácolt sertés hasa

Tapasztalja meg az ízek harmóniáját ezzel a koreai BBQ sertéshas receptjével, amely egy kellemes gasztronómiai utazásnak ígérkezik. A zamatos sertéshas, egy autentikus és pikáns koreai BBQ páccal kombinálva egy olyan ételt eredményez, amely szaftos, ízletes és laktató. Nagyszerű családi vacsorákhoz vagy alkalmi nyári grillezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Összetevők:

  • 2 lbs Sertés hasa, vékonyan felszeletelve Hozzáadott
  • 1 csésze Koreai BBQ szósz (Bulgogi) Hozzáadott
  • 2 EL Szezámolaj Hozzáadott
  • 2 EL Szójaszósz Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 12 csésze Zöldhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Pirospaprika pehely (nem kötelező, a fűszerezéshez) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott

A koreai BBQ-mártáshoz (Bulgogi):

  • 1 Körte, reszelt Hozzáadott
  • 1 Hagyma, reszelt Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál Gyömbér, reszelt Hozzáadott
  • 12 csésze szójaszósz Hozzáadott
  • 3 EL Méz vagy barna cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Egy nagy keverőtálban keverje össze a BBQ szósz összes hozzávalóját, és keverje jól össze, amíg homogén keveréket nem kap.

2. Lépés

Tegye át a sertéshas szeleteket a páclével tálba. Alaposan keverje össze, amíg minden egyes szeletet jól beborít. Fedje le, és hagyja pácolódni a hűtőszekrényben legalább 2 órán át.

3. Lépés

Miután bepácoltuk, közepes lángon melegítsük fel a grillt vagy serpenyőt. Süsse a sertéshas szeletek mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig, amíg szépen megbarnulnak és karamellizálódnak.

4. Lépés

Díszítse apróra vágott zöldhagymával, és tálalja párolt rizzsel, valamint kedvenc koreai köretével.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új