HIRDETŐ

Grillezett padlizsán

Egy egyszerű, de nagyszerű grillezett padlizsán recept, melyet fűszerek és friss fűszernövények tesznek még különlegesebbé. Köretnek vagy előételnek is ideális, gluténmentes és vegán is egyben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 nagy padlizsán Hozzáadott
  • 4 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só és friss őrölt bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 gerezd nyers fokhagyma (elhagyható) Hozzáadott
  • Friss bazsalikom és petrezselyem díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a grillsütőt.

2. Lépés

Mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm vastagságú szeletekre a padlizsánt.

3. Lépés

Sózzuk és borsozzuk meg a padlizsán szeleteit mindkét oldalon, majd kenjük meg őket olívaolajjal.

4. Lépés

Helyezzük a szeleteket a grillsütőre és süssük őket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 5-7 perc oldalanként).

5. Lépés

Ha szeretjük a fokhagymás ízeket, dörzsöljük be a megsült padlizsán szeleteket egy gerezd fokhagymával.

6. Lépés

Tálaljuk a padlizsánt friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új