HIRDETŐ
Grillezett padlizsán
Egy egyszerű, de nagyszerű grillezett padlizsán recept, melyet fűszerek és friss fűszernövények tesznek még különlegesebbé. Köretnek vagy előételnek is ideális, gluténmentes és vegán is egyben.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 2 nagy padlizsán
- 4 evőkanál olívaolaj
- Só és friss őrölt bors ízlés szerint
- 1 gerezd nyers fokhagyma (elhagyható)
- Friss bazsalikom és petrezselyem díszítéshez
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a grillsütőt.
2. Lépés
Mossuk meg és vágjuk kb. 1 cm vastagságú szeletekre a padlizsánt.
3. Lépés
Sózzuk és borsozzuk meg a padlizsán szeleteit mindkét oldalon, majd kenjük meg őket olívaolajjal.
4. Lépés
Helyezzük a szeleteket a grillsütőre és süssük őket mindkét oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek (kb. 5-7 perc oldalanként).
5. Lépés
Ha szeretjük a fokhagymás ízeket, dörzsöljük be a megsült padlizsán szeleteket egy gerezd fokhagymával.
6. Lépés
Tálaljuk a padlizsánt friss petrezselyemmel és bazsalikommal megszórva.