Grillezett parázsburgonya
A parázsburgonya egy grillen készülő, ízletes és laktató köret, amelyet a sült húsok halak, zöldsége mellé tálalnak. A burgonyákat alufóliába csomagolva sütjük ezáltal a fűszerek és a vaj íze jól átjárja a krumplit.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 8 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 csokor Petrezselyem
- 50 g vaj
- só
- bors
- 2 ks alufólia
Eljárás
Mossuk meg a burgonyákat, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre, de ne vágjuk át őket teljesen.
A fokhagymagerezdeket és a petrezselymet apróra vágjuk.
3 Egy tálban keverjük össze a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot.
A burgonyaszeleteket hajtsuk szét óvatosan, majd teáskanálnyi vajkeveréket helyezzünk a közepükbe.
Tegyük az egyes burgonyákat egy alufóliára, majd óvatosan csomagoljuk be őket. A fólia legyen jól zárt.
Helyezzük a parázsra a burgonyacsomagokat, majd süssük 30-35 percig.
Tálaljuk az elkészült burgonyát a grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé.