HIRDETŐ

Grillezett parázsburgonya

A parázsburgonya egy grillen készülő, ízletes és laktató köret, amelyet a sült húsok halak, zöldsége mellé tálalnak. A burgonyákat alufóliába csomagolva sütjük ezáltal a fűszerek és a vaj íze jól átjárja a krumplit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 ks alufólia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a burgonyákat, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre, de ne vágjuk át őket teljesen.

2. Lépés

A fokhagymagerezdeket és a petrezselymet apróra vágjuk.

3. Lépés

3 Egy tálban keverjük össze a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot.

4. Lépés

A burgonyaszeleteket hajtsuk szét óvatosan, majd teáskanálnyi vajkeveréket helyezzünk a közepükbe.

5. Lépés

Tegyük az egyes burgonyákat egy alufóliára, majd óvatosan csomagoljuk be őket. A fólia legyen jól zárt.

6. Lépés

Helyezzük a parázsra a burgonyacsomagokat, majd süssük 30-35 percig.

7. Lépés

Tálaljuk az elkészült burgonyát a grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek