HIRDETŐ

Grillezett parázsburgonya

A parázsburgonya egy grillen készülő, ízletes és laktató köret, amelyet a sült húsok halak, zöldsége mellé tálalnak. A burgonyákat alufóliába csomagolva sütjük ezáltal a fűszerek és a vaj íze jól átjárja a krumplit.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 8 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 ks alufólia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a burgonyákat, majd vágjuk 1 cm vastag szeletekre, de ne vágjuk át őket teljesen.

2. Lépés

A fokhagymagerezdeket és a petrezselymet apróra vágjuk.

3. Lépés

3 Egy tálban keverjük össze a vajat, a fokhagymát, a petrezselymet, a sót és a borsot.

4. Lépés

A burgonyaszeleteket hajtsuk szét óvatosan, majd teáskanálnyi vajkeveréket helyezzünk a közepükbe.

5. Lépés

Tegyük az egyes burgonyákat egy alufóliára, majd óvatosan csomagoljuk be őket. A fólia legyen jól zárt.

6. Lépés

Helyezzük a parázsra a burgonyacsomagokat, majd süssük 30-35 percig.

7. Lépés

Tálaljuk az elkészült burgonyát a grillezett húsok, halak vagy zöldségek mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új