HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gorartser

Grillezett satay csirke kebab nyársak

A recept varázslatos keveréke a zsenge csirkének, amely tökéletesen összeolvad az emlékezetes Satay pác és szósz gazdag, diós ízével. Tagadhatatlanul finom aromával és harmonikus ízekkel jutalmazza, amelyek után még többre vágyik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A kebabhoz:

  • 112 font Kicsontozott, bőr nélküli csirkecombok Hozzáadott
  • 1 handful Fából készült nyársakból Hozzáadott

A satay pácléhez:

  • 2 EL Szójaszósz Hozzáadott
  • 2 EL méz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Currypor Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott

A mogyorómártáshoz:

  • 2 EL Növényi olaj Hozzáadott
  • 12 csésze mogyoróvaj Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 14 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 14 csésze méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a fanyársakat legalább 30 percre vízbe áztatjuk. Ez megakadályozza, hogy megégjenek, amikor a kebabot grillezi.

2. Lépés

A pác elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt, a mézet, a curryport, a fokhagymát, a hagymát, a sót és a borsot egy tálban. Keverjük össze, amíg jól össze nem keveredik.

3. Lépés

Adja hozzá a csirkedarabokat a tálhoz, és alaposan keverje össze, hogy minden darabot jól bevonjon a pác. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Az egy éjszakán át tartó pácolás lehetővé teszi, hogy az ízek mélyebben behatoljanak, gazdagítva az általános ízt.

4. Lépés

Ideje elkészíteni a mogyorószószt. Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a felaprított fokhagymát, és kevergetve pirítsa aranybarnára, hogy felszabaduljon a benne rejlő aroma és íz.

5. Lépés

Adja hozzá a mogyoróvajat a serpenyőbe, folyamatosan kevergetve, amíg felolvad. Keverjük bele a szójaszószt és a mézet, és jól keverjük össze. A mogyorószósznak ezen a ponton sűrűnek, de még önthetőnek kell lennie.

6. Lépés

Melegítse elő a grillt közepes hőfokra. Vegye ki a csirkét a pácléből, és fűzze fel a beáztatott nyársakra.

7. Lépés

Grillezzük a csirkés kebabot mindkét oldalról kb. 5 percig, vagy amíg átsül és szépen megpirul. A nyársakat rendszeresen megforgatva biztosítja a csirke egyenletes átsülését.

8. Lépés

Tálalja ezeket az ízletes szatay csirkés kebabokat a bársonyos mogyorószósszal, hogy az ízek gazdag, finom robbanása legyen. Választható ajánlások: rizs, saláta vagy grillezett zöldségek kísérőként a teljes étkezéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek