HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gorartser

Grillezett satay csirke kebab nyársak

A recept varázslatos keveréke a zsenge csirkének, amely tökéletesen összeolvad az emlékezetes Satay pác és szósz gazdag, diós ízével. Tagadhatatlanul finom aromával és harmonikus ízekkel jutalmazza, amelyek után még többre vágyik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A kebabhoz:

  • 112 font Kicsontozott, bőr nélküli csirkecombok Hozzáadott
  • 1 handful Fából készült nyársakból Hozzáadott

A satay pácléhez:

  • 2 EL Szójaszósz Hozzáadott
  • 2 EL méz Hozzáadott
  • 1 evőkanál Currypor Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 1 Kis hagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott

A mogyorómártáshoz:

  • 2 EL Növényi olaj Hozzáadott
  • 12 csésze mogyoróvaj Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg fokhagyma (apróra vágva) Hozzáadott
  • 14 csésze Szójaszósz Hozzáadott
  • 14 csésze méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy a fanyársakat legalább 30 percre vízbe áztatjuk. Ez megakadályozza, hogy megégjenek, amikor a kebabot grillezi.

2. Lépés

A pác elkészítéséhez keverje össze a szójaszószt, a mézet, a curryport, a fokhagymát, a hagymát, a sót és a borsot egy tálban. Keverjük össze, amíg jól össze nem keveredik.

3. Lépés

Adja hozzá a csirkedarabokat a tálhoz, és alaposan keverje össze, hogy minden darabot jól bevonjon a pác. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára. Az egy éjszakán át tartó pácolás lehetővé teszi, hogy az ízek mélyebben behatoljanak, gazdagítva az általános ízt.

4. Lépés

Ideje elkészíteni a mogyorószószt. Melegítsük fel a növényi olajat egy serpenyőben közepes lángon. Adja hozzá a felaprított fokhagymát, és kevergetve pirítsa aranybarnára, hogy felszabaduljon a benne rejlő aroma és íz.

5. Lépés

Adja hozzá a mogyoróvajat a serpenyőbe, folyamatosan kevergetve, amíg felolvad. Keverjük bele a szójaszószt és a mézet, és jól keverjük össze. A mogyorószósznak ezen a ponton sűrűnek, de még önthetőnek kell lennie.

6. Lépés

Melegítse elő a grillt közepes hőfokra. Vegye ki a csirkét a pácléből, és fűzze fel a beáztatott nyársakra.

7. Lépés

Grillezzük a csirkés kebabot mindkét oldalról kb. 5 percig, vagy amíg átsül és szépen megpirul. A nyársakat rendszeresen megforgatva biztosítja a csirke egyenletes átsülését.

8. Lépés

Tálalja ezeket az ízletes szatay csirkés kebabokat a bársonyos mogyorószósszal, hogy az ízek gazdag, finom robbanása legyen. Választható ajánlások: rizs, saláta vagy grillezett zöldségek kísérőként a teljes étkezéshez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új