HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/O2Qr0nKq7_4NxTaWm67n/bcb4fb5a62e094702663d045793dc5.jpeg)
Grillezett sertéscsülök
A hús szaftos, kiváló ízű és egyáltalán nem száraz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 2 sertéstérd
- 2 EK Méz
- só
- Grillező fűszerek
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- fokhagymapor
- 500 ml sör
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A grillezés előtti napon válasszuk szét a csülköket, vágjuk nagy kockákra. Adjunk hozzá sót és minden fűszert. Alaposan keverjük össze, és tegyük hűtőbe a következő napig. A csontokat is adjuk hozzá a húshoz, ne dobjuk ki. Grillre tesszük, ők is nagyszerűek.
2. Lépés
A grillezés előtti napon könnyedén grillre tesszük a húst (ne hosszú ideig, csak a tetejét zárjuk le) Azután tegyük a húsokat a főzőedénybe (a legjobb a vastag vas vagy agyag) öntsünk rá sört és grillezés közben fedjük le. Hozzávetőleg 2 óra hosszát hagyjuk a grillen kb. 250 fokon. Figyelem, ne közvetlen tűzön. Tálaljuk kis kenyérrel, zöldséggel és öntetekkel, ahogyan kívánja.