Forrás: Youtube
Gulyásleves bográcsban
A nyár tökéletes kiegészítője, a klasszikus bográcsgulyás.
Hozzávalók
- 60 dkg marhanyak
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 1⁄2 ks zeller
- 40 dkg krumpli
- 3 ek fűszerpaprika
- 1⁄2 ek csípős paprika
- 1 ks paradicsom
- só bors kömény
- 1 ks Paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír
- 21⁄2 l víz
- 1 ks tojás
- 8 dkg liszt
Eljárás
A marhát felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.
Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd erős tűzön főzzük folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.
Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk és konyharuhára csipkedjük a tésztát, had szikkadjon a napon kicsit.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk.
Amikor a zöldségek is puhák, a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.