HIRDETŐ

Forrás: canva

Gulyásleves

Az elkészítés során igyekeztem odafigyelni arra, hogy minden lépést megosszak, amit apai nagyapámtól tanultam, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertés lapocka Hozzáadott
  • 3 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál darált paprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 4 nagy burgonya Hozzáadott
  • csipetnyi majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Vágja a húst kockákra. Egy tipp: a húst könnyebb kezelni, ha egy kicsit lefagyasztjuk. Szórja meg sóval és borssal ízlés szerint.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítse fel a zsírt. Hagyja, hogy a zsír igazán forró legyen, mert csak így kapjuk meg a megfelelő színt és ízt a húsnak. Pirítsa meg rajta a húst.

3. Lépés

Amikor a hús aranybarna, vegye ki a lábasból. Ezután dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma aranybarna, fűszerezze meg a darált paprikával és a köménymaggal.

5. Lépés

Adja hozzá a megpirított húst. Öntse fel vízzel annyira, hogy teljesen ellepje a húst.

6. Lépés

Helyezze vissza a húst a lábasba és főzze közepes lángon. Amikor az étel kezd forrni, habosodhat. Ezt a habot kanállal szüntelenül távolítsa el, mert így lesz tiszta az étel.

7. Lépés

Amikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát és a majorannát.

8. Lépés

Főzze készre az ételt, amikor a burgonya már megpuhult, az étel készen van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új