HIRDETŐ

Forrás: canva

Gulyásleves

Az elkészítés során igyekeztem odafigyelni arra, hogy minden lépést megosszak, amit apai nagyapámtól tanultam, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertés lapocka Hozzáadott
  • 3 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 4 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 evőkanál darált paprika Hozzáadott
  • 1 kávéskanál őrölt kömény Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 4 nagy burgonya Hozzáadott
  • csipetnyi majoránna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Vágja a húst kockákra. Egy tipp: a húst könnyebb kezelni, ha egy kicsit lefagyasztjuk. Szórja meg sóval és borssal ízlés szerint.

2. Lépés

Egy nagy lábasban hevítse fel a zsírt. Hagyja, hogy a zsír igazán forró legyen, mert csak így kapjuk meg a megfelelő színt és ízt a húsnak. Pirítsa meg rajta a húst.

3. Lépés

Amikor a hús aranybarna, vegye ki a lábasból. Ezután dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.

4. Lépés

Amikor a hagyma aranybarna, fűszerezze meg a darált paprikával és a köménymaggal.

5. Lépés

Adja hozzá a megpirított húst. Öntse fel vízzel annyira, hogy teljesen ellepje a húst.

6. Lépés

Helyezze vissza a húst a lábasba és főzze közepes lángon. Amikor az étel kezd forrni, habosodhat. Ezt a habot kanállal szüntelenül távolítsa el, mert így lesz tiszta az étel.

7. Lépés

Amikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát és a majorannát.

8. Lépés

Főzze készre az ételt, amikor a burgonya már megpuhult, az étel készen van.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek