Forrás: canva
Gulyásleves
Az elkészítés során igyekeztem odafigyelni arra, hogy minden lépést megosszak, amit apai nagyapámtól tanultam, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen.
Hozzávalók
- 1 kg sertés lapocka
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál zsír
- 2 evőkanál darált paprika
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- só, bors ízlés szerint
- 11⁄2 l víz
- 4 nagy burgonya
- csipetnyi majoránna
Eljárás
Vágja a húst kockákra. Egy tipp: a húst könnyebb kezelni, ha egy kicsit lefagyasztjuk. Szórja meg sóval és borssal ízlés szerint.
Egy nagy lábasban hevítse fel a zsírt. Hagyja, hogy a zsír igazán forró legyen, mert csak így kapjuk meg a megfelelő színt és ízt a húsnak. Pirítsa meg rajta a húst.
Amikor a hús aranybarna, vegye ki a lábasból. Ezután dobjuk rá a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.
Amikor a hagyma aranybarna, fűszerezze meg a darált paprikával és a köménymaggal.
Adja hozzá a megpirított húst. Öntse fel vízzel annyira, hogy teljesen ellepje a húst.
Helyezze vissza a húst a lábasba és főzze közepes lángon. Amikor az étel kezd forrni, habosodhat. Ezt a habot kanállal szüntelenül távolítsa el, mert így lesz tiszta az étel.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a kockákra vágott burgonyát és a majorannát.
Főzze készre az ételt, amikor a burgonya már megpuhult, az étel készen van.