HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: marijana1

Gundel palacsinta recept

Pár napja úgy döntöttem, hogy magam készítem el a híres Gundel palacsintát. Számtalan recept közül végül a következő mellett döntöttem, és hihetetlenül boldog vagyok a választásom miatt. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, csak egy kis türelmet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 dl rum Hozzáadott
  • 1 mokka kanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 narancs reszelt héja Hozzáadott
  • 4 dl Tejszín Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

Először is készítsük el a palacsinta alapanyagát és süsük meg a palacsintákat. Itt fontos, hogy a palacsintákat ne süssük túl, mert könnyen szakadhatnak a töltelék beletöltése közben.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. Ehhez a diót egyenletesen pirítsuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a porcukrot, a rumot, a fahéjat és a narancshéjat. Javaslom, hogy a rumot ne hagyjuk ki, hiszen ez adja meg a tölteléknek a különleges, befejező ízét.

3. Lépés

A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a diós keverékkel.

4. Lépés

Töltsük meg a palacsintákat a diós töltelékkel és hajtsuk össze a palacsinta 4 sarkát.

5. Lépés

Készítsük el a csokoládé mázat. Ehhez a cukrot és a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra tört csokoládét.

6. Lépés

Az elkészült palacsintákat tálaljuk a csokoládé mázzal, és már készen is vannak!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új