Forrás: Pixabay: marijana1
Gundel palacsinta recept
Pár napja úgy döntöttem, hogy magam készítem el a híres Gundel palacsintát. Számtalan recept közül végül a következő mellett döntöttem, és hihetetlenül boldog vagyok a választásom miatt. Az elkészítése nem igényel különösebb szakértelmet, csak egy kis türelmet.
Hozzávalók
- 200 g darált dió
- 100 g porcukor
- 1 dl rum
- 1 mokka kanál őrölt fahéj
- 1 narancs reszelt héja
- 4 dl Tejszín
- 100 g cukor
- 200 g étcsokoládé
Eljárás
Először is készítsük el a palacsinta alapanyagát és süsük meg a palacsintákat. Itt fontos, hogy a palacsintákat ne süssük túl, mert könnyen szakadhatnak a töltelék beletöltése közben.
Készítsük el a tölteléket. Ehhez a diót egyenletesen pirítsuk meg egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a porcukrot, a rumot, a fahéjat és a narancshéjat. Javaslom, hogy a rumot ne hagyjuk ki, hiszen ez adja meg a tölteléknek a különleges, befejező ízét.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük össze a diós keverékkel.
Töltsük meg a palacsintákat a diós töltelékkel és hajtsuk össze a palacsinta 4 sarkát.
Készítsük el a csokoládé mázat. Ehhez a cukrot és a tejszínt forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük bele az apróra tört csokoládét.
Az elkészült palacsintákat tálaljuk a csokoládé mázzal, és már készen is vannak!