HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Gundel palacsinta
A diókedvelők kedvenc palacsintája tagadhatatlanul a Gundel palacsinta. Felér egy igazi kalanddal, már ami az ízek világát jelenti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 4 ks palacsinta
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 200 ml tej
- 15 g mazsola
- 2 evőkanál rumaroma
- fél citrom héja
- 300 g étcsokoládé
- 15 g kakaópor
- 2 tojássárgája
- 100 ml tejszín
- 200 ml tej
- 15 g liszt
- 1 evőkanál rumaroma
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A töltelékhez keverjünk össze 200 ml tejet, 100 g cukrot és a citrom héját. Forraljuk fel, majd vegyünk le a tűzről és keverjük bele a diót, a mazsolát és a 2 evőkanál rumaromát.
2. Lépés
Egy másik lábasban olvasszuk össze a 200 ml tejet, a kakaóporral, 1 evőkanál rumaromával és tört étcsokoládéval. Miután kissé kihűlt keverjük bele a tojássárgájákat, a lisztet és a tejszínt.
3. Lépés
A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, háromszög alakúra hajtjuk, majd leöntjük a csokoládé szósszal.