HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Gundel palacsinta

A diókedvelők kedvenc palacsintája tagadhatatlanul a Gundel palacsinta. Felér egy igazi kalanddal, már ami az ízek világát jelenti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks palacsinta Hozzáadott
  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 15 g mazsola Hozzáadott
  • 2 evőkanál rumaroma Hozzáadott
  • fél citrom héja Hozzáadott
  • 300 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 15 g kakaópor Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • 100 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 15 g liszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál rumaroma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A töltelékhez keverjünk össze 200 ml tejet, 100 g cukrot és a citrom héját. Forraljuk fel, majd vegyünk le a tűzről és keverjük bele a diót, a mazsolát és a 2 evőkanál rumaromát.

2. Lépés

Egy másik lábasban olvasszuk össze a 200 ml tejet, a kakaóporral, 1 evőkanál rumaromával és tört étcsokoládéval. Miután kissé kihűlt keverjük bele a tojássárgájákat, a lisztet és a tejszínt.

3. Lépés

A palacsintákat megtöltjük a diós töltelékkel, háromszög alakúra hajtjuk, majd leöntjük a csokoládé szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új