HIRDETŐ
Forrás: Pixabay
Gyógynövény vaj
A gyógynövényes vaj nagyszerű módja a pékáruk, grillezett ételek vagy sült burgonya feldobásának.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 250 g Vaj
- 4 gerezd Fokhagyma
- 2 evőkanál Apróra vágott friss fűszernövények
- Só és őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
15 perc.
1. Lépés
Tegye a vajat egy tálba, és hagyja, hogy szobahőmérsékleten megpuhuljon.
2. Lépés
Tisztítsa meg a fokhagymagerezdeket, nyomja át egy fokhagymanyomón, és adja hozzá a vajhoz egy tálban.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sót és borsot egy tálban. Megfelelő fűszernövények például a bazsalikom, a petrezselyem, a kapor.
4. Lépés
Az összes hozzávalót addig keverjük össze, amíg sima masszát nem kapunk. Használjon merőkanalat vagy elektromos kézi mixert.
5. Lépés
A kész gyógynövényes vajat fóliába csomagoljuk, és henger alakúra formázzuk. Tárolja a hűtőszekrényben.