HIRDETŐ

Forrás: natalyadanko from Canva

Gyors almás piskóta

A gyors almás piskóta egy olyan recept, amely tökéletes megoldás, ha valami édesre vágysz, és nincs sok hozzávaló otthon. Az alma könnyedséget és nedvességet kölcsönöz a tortának, a tetején lévő porcukor pedig gyönyörű fehér réteget hoz létre, ami ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 5 Közepes alma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 200 g Lisztek Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő a sütőformát - béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze őket a fahéjjal, és tegyük félre - az alma levet ereszt, ami tökéletesen feldobja a sütemény ízét.

3. Lépés

Egy külön tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük - ez egy kulcsfontosságú pillanat, mivel a sütemény későbbi habossága a tojások felverésétől függ.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Óvatosan keverjük össze, de ne túl sokáig - a túl erős keverés miatt a tészta csomósodhat.

5. Lépés

Adjuk hozzá az almát a tésztához a levével és a fahéjjal együtt. Addig keverjük, amíg a hozzávalók összeállnak.

6. Lépés

Tegyük át a süteményt a tepsibe, és süssük körülbelül 50 percig. Ellenőrizzük egy pálcikával, hogy a sütemény megsült-e.

7. Lépés

A sütőből való kivételt követően a süteményt rácson hűtsük ki. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új