HIRDETŐ

Forrás: natalyadanko from Canva

Gyors almás piskóta

A gyors almás piskóta egy olyan recept, amely tökéletes megoldás, ha valami édesre vágysz, és nincs sok hozzávaló otthon. Az alma könnyedséget és nedvességet kölcsönöz a tortának, a tetején lévő porcukor pedig gyönyörű fehér réteget hoz létre, ami ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 5 Közepes alma Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 200 g Lisztek Hozzáadott
  • 200 g Cukor Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő a sütőformát - béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával.

2. Lépés

Hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze őket a fahéjjal, és tegyük félre - az alma levet ereszt, ami tökéletesen feldobja a sütemény ízét.

3. Lépés

Egy külön tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük - ez egy kulcsfontosságú pillanat, mivel a sütemény későbbi habossága a tojások felverésétől függ.

4. Lépés

Adjuk hozzá a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Óvatosan keverjük össze, de ne túl sokáig - a túl erős keverés miatt a tészta csomósodhat.

5. Lépés

Adjuk hozzá az almát a tésztához a levével és a fahéjjal együtt. Addig keverjük, amíg a hozzávalók összeállnak.

6. Lépés

Tegyük át a süteményt a tepsibe, és süssük körülbelül 50 percig. Ellenőrizzük egy pálcikával, hogy a sütemény megsült-e.

7. Lépés

A sütőből való kivételt követően a süteményt rácson hűtsük ki. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek