Forrás: natalyadanko from Canva
Gyors almás piskóta
A gyors almás piskóta egy olyan recept, amely tökéletes megoldás, ha valami édesre vágysz, és nincs sok hozzávaló otthon. Az alma könnyedséget és nedvességet kölcsönöz a tortának, a tetején lévő porcukor pedig gyönyörű fehér réteget hoz létre, ami ellenállhatatlan.
Hozzávalók
- 5 Közepes alma
- 1 teáskanál Fahéj
- 200 g Lisztek
- 200 g Cukor
- 4 Tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- csipetnyi só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsük elő a sütőformát - béleljük ki sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, és szórjuk meg zsemlemorzsával.
Hámozzuk meg az almát, és vágjuk vékony szeletekre. Keverjük össze őket a fahéjjal, és tegyük félre - az alma levet ereszt, ami tökéletesen feldobja a sütemény ízét.
Egy külön tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük - ez egy kulcsfontosságú pillanat, mivel a sütemény későbbi habossága a tojások felverésétől függ.
Adjuk hozzá a sütőporral és sóval átszitált lisztet. Óvatosan keverjük össze, de ne túl sokáig - a túl erős keverés miatt a tészta csomósodhat.
Adjuk hozzá az almát a tésztához a levével és a fahéjjal együtt. Addig keverjük, amíg a hozzávalók összeállnak.
Tegyük át a süteményt a tepsibe, és süssük körülbelül 50 percig. Ellenőrizzük egy pálcikával, hogy a sütemény megsült-e.
A sütőből való kivételt követően a süteményt rácson hűtsük ki. Tálalás előtt porcukorral meghintjük.