HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gyors barnamártás

Legyen bármilyen sült hús az asztalon, egy jól elkészített selymes barnamártás ünnepivé varázsolja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 12 kg csirkecsont csirkeszárny Hozzáadott
  • 2 ek kristálycukor Hozzáadott
  • 2 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • hagyma répa zeller Hozzáadott
  • 1 ek liszt Hozzáadott
  • 5 dl vörösbor Hozzáadott
  • 1 kk Mustár Hozzáadott
  • 3 ek szójamártás Hozzáadott
  • babérlevél kakukkfű bors Hozzáadott
  • 1 ks alma Hozzáadott
  • 4 dkg vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is 3 evőkanál olajon kb. fél kilónyi csontot, csirkeszárnyat (ami kéznél van) megpirítunk, ezután kerül a lábasba.

2. Lépés

A tűzről lehúzzuk, és 2 evőkanál kristálycukrot rászórunk, elkeverjük, barnásra karamellizáljuk.

3. Lépés

2 evőkanál sűrített paradicsommal még egy picit pirítjuk.

4. Lépés

Az előzetesen vékonyan félkarikákra vágott hagymát, répát, gyökeret és a kis kockákra vágott zellert rászórjuk, együtt pirítjuk egy kicsit.

5. Lépés

1 evőkanál lisztet szórunk rá, még 1 percig kevergetve együtt pirítjuk, majd 7 deci vízzel és 5 deci vörösborral fölöntjük. 3-3 evőkanál nem túl sós szójamártással és Worcester-mártással, 1 kiskanál mustárral ízesítjük, 2-3 babérlevéllel és fél kiskanálnyi morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük.

6. Lépés

Dobunk bele fél kiskanál sót, esetleg pár szem fekete borsot, beleszeletelünk 1 almát, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon főzzük 1 órán át.

7. Lépés

Végül leszűrjük, így szép bársonyosan sima mártás lesz belőle, amire rásegíthetünk, ha beledobunk 3-4 deka vajat is.

8. Lépés

Az is jó, ha a csontot kivesszük belőle, a mártásalapba merülőmixerrel párat beleforgatunk, és ezután szűrjük át, így is egy kicsit sűrűbb lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új