HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi

Gyors és egyszerű házi pácolt hagyma

Ezeket olyan egyszerű elkészíteni, és sokkal jobb ízűek, mint bármi, amit valaha is vásárolhatsz a boltban!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 1 Nagy vöröshagyma (fehér vagy sárga hagyma is működik) Hozzáadott
  • 1 csésze fehér ecet Hozzáadott
  • 1 evőkanál Cukor Hozzáadott
  • 112 teáskanál Hozzáadott
  • 1 csésze Meleg víz, éppen elég meleg ahhoz, hogy a cukor és a só feloldódjon. Hozzáadott
  • További ízesítők, amelyeket esetleg hozzáadhat; koriandermag, bors, fokhagymagerezd stb., de ezek nem kötelezőek. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdjük a hagyma hámozásával és vékony szeletekre vágásával. Úgy tapasztaltam, hogy egy mandolin jól jön az egyenletes, vékony szeletekhez, de ha nincs, egy jó éles kés is megteszi.

2. Lépés

Egy bögrében vagy egy kis tálban oldja fel a cukrot és a sót a meleg vízben, és addig keverje, amíg nem maradnak benne szemcsék. Így jön létre a páclé, amely minden pácolás alapja.

3. Lépés

A feloldott cukor-só oldathoz adjuk hozzá az ecetet, és keverjük össze alaposan.

4. Lépés

Ha a savanyított hagymát extra ízűre szeretné pácolni, nyugodtan dobjon további ízesítőket a fenti pácléoldatba. A fűszerek előzetes pirításával biztosan fokozhatja az ízvilágot!

5. Lépés

Most jön a döntő lépés: egy tiszta üvegben (lehetőleg befőttesüvegben) rétegezd a hagymaszeleteket. Ha ez megtörtént, öntsük a hagymára a sós lével, hogy teljesen elmerüljenek. Egy evőpálcika vagy vajkés segítségével engedje ki az üvegben rekedt légbuborékokat.

6. Lépés

Kezdődik a várakozási idő! Zárd le az üveget, és hagyd állni a pulton legalább egy órát, mielőtt hűtőbe teszed. Ne feledje, ha tovább hagyja állni, exponenciálisan javul az íze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új